Priser & bokning

Priset för din kanalbiljett beror på storleken på din båt, hur lång sträcka och vilken tid på säsongen du åker. Hela Göta kanal går från Mem till Sjötorp, eller omvänt. Du kan även välja att resa endast en eller två av delsträckorna Mem-Norsholm, Berg-Motala eller Karlsborg-Sjötorp. 

2021 har vi öppet 4 maj till 30 september

Försäsong: 
4 maj - 14 juni

Högsäsong: 
15 juni - 11 augusti

Eftersäsong:
12 augusti - 30 september 

 

Högsäsong

Prislista högsäsong 2021
Under högsäsong är Göta kanal öppen varje dag kl. 9-18 och du går i din egen takt den. sträcka du valt. 

 

Miniresan - ett specialerbjudande på kortare sträckor
Vi vet att vissa endast vill gå en kortare sträcka på Göta kanal, och inte har möjlighet att gå en hel delsträcka eller vara borta så länge som det tar att resa hela Göta kanal. Andra vill bara prova på kanallivet och testa att slussa, innan de bestämmer sig för en längre kanalsemester. Därför har vi tagit fram Miniresan.

Miniresan kostar 800 kr inkl. 3 gästhamnsnätter och finns under högsäsongen att köpa på sträckorna:

  • Sjötorp - Lyrestad
  • Karlsborg - Vassbacken
  • Motala - Borensberg
  • Mem - Söderköping

 

 

För -och eftersäsong 

Prislista för- och eftersäsong 2021Under för -och eftersäsong reser du i konvoj enligt en fast färdplan för den sträcka du valt. Den här perioden finns även möjlighet att mot pristillägg boka en Expressresa för snabbare transport enkel väg genom Göta kanal. Mer om villkor och priser hittar du på vår bokningssida. Observera: i övergången mellan försäsong/högsäsong övergår din färdplan för försäsongen till högsäsongens allmänna öppettider samma datum som högsäsongen startar. 

Bokning
Du bokar och betalar för din resa på Göta kanal på vår bokningssida. Där fyller du i datum, sträcka och uppgifter om din båt, så räknas rätt pris ut automatiskt. Det är viktigt att du anger `längd över allt´ - det vill säga båtens längd inklusive jolle, badbrygga eller liknande.  Under för- och eftersäsong måste biljetten bokas och betalas 5 dagar i förväg och under högsäsong finns även möjlighet att köpa biljett på plats på något av våra kanalkontor. 

 

Vad ingår
Under din resa på Göta kanal ingår:

  • 5 dygn per gästhamn på aktuell sträcka*
  • Gästhamnsservice (toalett, dusch, tvättstuga)
  • El i gästhamn i mån av tillgång
  • Dricksvatten
  • Septitanks- och latrinvasktömning
  • Dessutom är en ToR-biljett ett säsongskort för obegränsat antal resor på köpt sträcka med samma skeppare och båt.

* Gäller ej för -och eftersäsong då gästhamnsnätter ingår enligt fast färdplan.

 

Avbokning
Högsäsongsbiljetter är fullt av- och ombokningsbara fram tills du checkat in i Göta kanal och därmed startat din resa. Det samma gäller för för- och eftersäsongsbiljetter med tillägget att en eventuell ny resa måste bokas fem dagar i förväg precis som ursprungsbiljetten. Vid avbokning tillkommer en administrativ avbokningsavgift på 250 kr. 

 

Extra gästhamnsnätter
Behöver du stanna längre än de fem nätter som ingår i någon av gästhamnarna, kan du köpa till gästhamnsnätter av slussvärdarna på kanalkontoren. Priset är 215 kr/natt eller 1075 kr/vecka. 

 

Extra stopp utöver färdplanen på för -och eftersäsong
Även under för - och eftersäsong, när du reser enligt en fast färdplan, går det att lägga in extra stopp längs vägen. För att göra detta bokar du först en resa för den sträcka och det startdatum du önskar, sedan kontaktar du AB Göta kanalbolag som lägger in stoppen manuellt i bokningssystemet så att resan blir som du önskar. 

För stopp i ordinarie natthamnar enligt färdplanen tas ingen extra avgift ut. Vill du stanna i andra gästhamnar kan även detta göras i mån av plats, men då till en extra kostnad eftersom det kan behövas en extra slussvärd för att du ska kunna ansluta till konvojen. Kontakta oss så hjälper vi dig att planera din resa! 

 

Extradagar Norsholm - Mem
För båtar som har hemmahamn i Roxen och under vår och höst ska transporteras till och från kusten finns extra konvojer att boka. Datum för dessa finns även de på vår bokningssida. I övrigt gäller samma rutiner för bokning som för alla andra kanalbiljetter.  

 

Trollhätte kanal
AB Göta kanalbolag är återförsäljare av biljetter även för Trollhätte kanal, som drivs av Sjöfartsverket. Klickar du i att du ska resa hela vägen till eller från Göteborg får du med Trollhätte kanal på samma biljett. Kostnaden är 1 100 kr för en enkel resa, och inga av Göta kanalbolags eventuella rabatter gäller för resan. Ta med och visa upp kvittot på erlagd betalning när du anländer till Trollhätte kanal. Läs mer om Trollhätte kanal här