Segelbåt på väg mot Söderköpings hamn

Priser & bokning

Priset för din kanalbiljett beror på storleken på din båt, hur lång sträcka och vilken tid på säsongen du åker. Hela Göta kanal går från Mem till Sjötorp, eller omvänt. Du kan även välja att resa endast en eller två av delsträckorna Mem-Norsholm, Berg-Motala eller Karlsborg-Sjötorp. 

 

2024 har vi öppet 7 maj till 28 september

Försäsong: 
7 maj - 12 juni

Högsäsong: 
13 juni - 15 augusti

Eftersäsong:
16 augusti - 28 september 

 

Boka här!

 

Högsäsong

Prislista högsäsong SE

Prislista juli 2024

Under högsäsong är Göta kanal öppen varje dag kl. 9-18 och du går i din egen takt den sträcka du valt. 

Observera att priset för högsäsongsbiljetter varierar beroende på när du köper din biljett.
Under våra mest populära veckor är priset något högre om du köper med kort varsel, dvs genomför ditt köp 1-31 juli. 

 

För- och eftersäsong

Prislista för- och eftersäsong 2024

Under för -och eftersäsong reser du i konvoj enligt en fast färdplan för den sträcka du valt. Den här perioden finns även möjlighet att mot pristillägg boka en Expressresa för snabbare transport enkel väg genom Göta kanal.
Observera: i övergången mellan försäsong/högsäsong övergår din färdplan för försäsongen till högsäsongens allmänna öppettider samma datum som högsäsongen startar. Du har då 3 dagar på dig att gå ut ur Göta kanal på din försäsongsbiljett.

 

Prislista expressresa 2024

 

 

Bokning

Du bokar och betalar för din resa på Göta kanal online. Fyll i datum, sträcka och uppgifter om din båt, så räknas rätt pris ut automatiskt. Det är viktigt att du anger `längd över allt´ - det vill säga båtens längd inklusive jolle, badbrygga eller liknande.  Under för- och eftersäsong måste biljetten bokas och betalas minst 5 dagar i förväg, men tänk på att populära datum bokas på snabbare och att konvojerna därmed kan bli fulla tidigare. Under högsäsong finns även möjlighet att köpa biljett på plats på något av våra kanalkontor. 

 

Vad ingår

Under din resa på Göta kanal ingår:

  • 5 dygn per gästhamn på aktuell sträcka*
  • Gästhamnsservice (toalett, dusch, tvättstuga)
  • El i gästhamn i mån av tillgång
  • Dricksvatten
  • Septitanks- och latrinvasktömning
  • Dessutom är en ToR-biljett ett säsongskort för obegränsat antal resor på köpt sträcka med samma skeppare och båt.

* Gäller ej för -och eftersäsong då gästhamnsnätter ingår enligt fast färdplan.

 

Extra gästhamnsnätter

Behöver du stanna längre än de fem nätter som ingår i någon av gästhamnarna, kan du köpa till gästhamnsnätter av slussvärdarna på kanalkontoren. Priset är 255 kr/natt eller 1275 kr/vecka. 

 

Extra stopp utöver färdplanen på för -och eftersäsong

Även under för - och eftersäsong, när du reser enligt en fast färdplan, är det möjligt att göra extra stopp längs vägen i de natthamnar som ingår i färdplanen. För att göra detta bokar du först en resa för den sträcka och det startdatum du önskar, sedan kontaktar du AB Göta kanalbolag som lägger in stoppen manuellt i bokningssystemet så att du får en plats i de olika konvojer du vill resa med. 

För stopp i ordinarie natthamnar enligt färdplanen tas ingen extra avgift ut. Vill du däremot stanna i andra gästhamnar, vilket kan vara möjligt i mån av plats, tillkommer en extra avgift då det oftast behövs en extra slussvärd för att du ska kunna ansluta till en konvoj igen. För detta får du en separat faktura skickad till dig. Kontakta oss så hjälper vi dig att planera din resa! 

 

Avbokning

Högsäsongsbiljetter är fullt av- och ombokningsbara fram tills du checkat in i Göta kanal och därmed startat din resa. Det samma gäller för för- och eftersäsongsbiljetter med tillägget att en eventuell ny resa måste bokas minst fem dagar i förväg precis som ursprungsbiljetten. Att boka om biljetten är kostnadsfritt, men vid avbokning tar vi ut en avbokningsavgift på 500 kr för att täcka administrativa kostnader. 

 

Trollhätte kanal

AB Göta kanalbolag säljer endast biljetter för Göta kanal. Sträckan Vänersborg - Göteborg är Trollhätte kanal, som drivs av Sjöfartsverket. Vill du resa denna sträcka, köper du biljett vid Kanalcentralen i Trollhättan. 
Läs mer om Trollhätte kanal här

Prova på kanallivet

Miniresan
- ett specialerbjudande på kortare sträckor

Vi vet att vissa endast vill gå en kortare sträcka på Göta kanal, och inte har möjlighet att gå en hel delsträcka eller vara borta så länge som det tar att resa hela Göta kanal. Andra vill bara prova på kanallivet och testa att slussa, innan de bestämmer sig för en längre kanalsemester. Därför har vi tagit fram Miniresan.

Miniresan kostar från 950 kr inkl. 3 gästhamnsnätter och finns under högsäsongen att köpa på sträckorna:

  • Sjötorp - Lyrestad
  • Karlsborg - Vassbacken
  • Motala - Borensberg
  • Mem - Söderköping

 

Boka här!

Hel familj ombord på en båt

Läs mer

Fler bra artiklar inför din resa