Riktigt kanalnära!

Göta kanal + husbilar = sant

Att semestra med husbil ger en rejäl frithetskänsla, och att Göta kanal är ett populärt besöksmål för husbilsälskare går inte att missa. Under sommarhalvåret fylls destinationen med husbilar och nästintill varje år tillkommer nya ställplatser. 

Vad är en ställplats?

En ställplats är en plats anpassad för kortare tids övernattning. Den är inte klassad som en camping, och därför är det oftast inte tillåtet att ställa upp husvagnar på platsen eller slå upp tält. Längs Göta kanal finns allt från enklare ställplatser utan el, till anläggningar med både tömningsmöjligheter, tillgång till färskvatten samt servicehus med toaletter, dusch och tvättstuga. Vilken service som finns på respektive ställplats kan du läsa om nedan. 

Behöver vi boka i förväg?

Det finns två varianter av ställplatser längs Göta kanal - de som behöver bokas i förväg och de som har drop in. Vilka som är möjliga att förboka ser du nedan, och du klickar på boka-knappen för att reservera plats den dag ni vill komma. Ett tips är att planera och boka en hel kanalresa över flera dagar, och följa Göta kanal från öst till väst eller tvärtom. 

Upplevelsetips! 

En vistelse på någon av Göta kanals ställplatser kan med fördel kombineras med en upplevelse, antingen på land eller på vatten.

Boka någon av dagsturerna med passagerarbåt, eller åk på en kvällstur med räkor. Följ med på en guidning och lär dig något nytt, eller besök något av muséerna längs kanalen. Här finns hundratals upplevelser! 

Boka upplevelser!

<% totalCount %> produkter tillgängliga