För dig som vill bo lite bättre

Bekväma hotell & pensionat i olika prisklasser

Vill du bo lite bättre under din vistelse vid Göta kanal, finns ett flertal kanalnära boenden att välja på. Det kan ibland vara svårt att veta vad som egentligen skiljer ett mindre hotell från ett pensionat, och ofta används beteckningarna synonymt med varandra. Längs Göta kanal är de flesta boendeanläggningarna småskaliga, och det är viktigare att du känner dig välkommen än vad som står på dörren.

Ett pensionat kännetecknas ofta av att vara just ett mindre hotell, där du även erbjuds mat i form av frukost och middag. Under förra sekelskiftet, när pensionaten hade sin storhetstid, var de populära bland människor som ville lämna vardagen en stund, få koppla av och njuta av naturen. Traditionellt åt gästerna sina middagar gemensamt och efteråt samlades man i sällskapsrummet för att diskutera och umgås. Mycket av detta är förändrat idag, man måste till exempel inte stanna en hel vecka på samma pensionat. Men atmosfären finns fortfarande kvar längs stora delar av Göta kanal. 

Kombinera boende och upplevelser

När du bokar ditt boende kan du också lägga till upplevelser på din bokning.

Varför inte kombinera din vistelse med att också hyra cykel och cykla en bit längs kanalen? Eller passa på att åka med på en dags- eller kvällstur med någon av passagerarbåtarna! 

 

Boka upplevelser!

<% totalCount %> produkter tillgängliga