Boka boende & ställplatser

Upplev stillheten

Paddla på Göta kanal

Du behöver inte betala kanalavgift för att paddla kanot på Göta kanal. Under högsäsongen är kanalen dock en livligt trafikerad farled med många fritidsbåtar och flera passagerarbåtar som gör turer. För din säkerhet slussar vi inte kanoter, kajaker eller SUP-brädor i Göta kanal, man får därför alltid bära kanoten eller brädan förbi slussarna. Detta kan upplevas som något besvärligt, då de måste dras upp på kanalbanken, som ofta är hög och består av ojämna stenar. Det finns heller inga särskilda anordningar för detta vid slussarna. Vi rekommenderar därför att man väljer sträckor av kanalen, som inte innehåller så många slussar. 

 

Praktisk information

Paddelvänliga sträckor  

Borensberg-Ljungsbro/Malfors gästhamn, 20 km 
En lång sträcka utan slussar, och med 7 broar. 

Norsholm-Brådtom-Asplången, 6 km (2 slussar) 
Till Brådtom finns inga slussar men 2 broar. Efter Brådtom sluss, kommer 3 km kanalsträcka till sjön Asplången där du bär kanoten förbi Hulta sluss för att komma ut på sjön.

Söderköping-Mem, 6 km (1 sluss) 
På sträckan finns 1 sluss att bära förbi, Tegelbrukets sluss.

Töreboda-Hajstorp, 5 km 
En sträcka utan slussar, med 2 broar. 

Töreboda-Tåtorp-sjön Viken, 17 km (1 sluss) 
Lång sträcka utan slussar, med 4 broar. Sjön Vikens fina paddelområden nås om du bär kanoten förbi Tåtorps sluss. 

Karlsborg-Forsvik, 7,5 km + sjön Viken, ca 23 km 
Sträcka med mestadels sjöar och korta grävda kanalsträckor. 1 sluss i Forsvik. Efter sjön Viken kommer kanalsträckan Tåtorps sluss - Töreboda.

Övernattning utomhus

Tältning är tillåtet vid rastplatser, där det även finns torrtoa. Vid slussar och broar eller i våra gästhamnar är det inte tillåtet att tälta. I Västergötland finns ett flertal rastplatser med vindskydd och grillplats, och på Östgötasidan finns utöver en rastplats med vindskydd flera rastplatser med grillplats. 

SUP i Spetsnäskanalen

Hyr kanot, kajak eller sup på plats

Uthyrare längs Göta kanal

Selected filters:

Hör Nicklas berätta om sin paddelresa på Göta kanal

Paddlaren