Boka boende & ställplatser

Gör transporten till en upplevelse

Ta hem din nya båt via Göta kanal!

Har du köpt en fritidsbåt som du behöver ta hem till din hemmahamn? Vi får ofta förfrågningar från personer som köpt motor- eller segelbåt hos någon båtförsäljare i Stockholm och vill ta hem båten till Göteborg. Eller tvärtom, har köpt ny båt hos en båthandlare i Göteborg men vill transportera den hem till Stockholm. Genom att transportera båten på Göta kanal, kan du kombinera nytta med nöje. Det blir semester och transport i ett. Mycket roligare än att frakta båten på en trailer!

Du väljer mellan att åka på för- eller eftersäsong enligt en fast färdplan, och på så sätt komma från östkusten till västkusten på ganska kort tid. Eller så reser du under högsäsongen när du kan glida fram i din egen takt och lära känna den nya båten i lugn och ro. Då kan du dessutom passa på att ta del av vad aktörerna längs kanalen har att erbjuda - det finns något för alla!

 

Boka här!

Två olika sätt att resa

Göta kanal har två olika säsonger och resorna fungerar lite olika beroende på vilken av dem du väljer. 

2 båtar i sluss

Högsäsong

Under högsäsong är Göta kanal öppen kl. 9-18 alla dagar. Du reser då i din egen takt och bestämmer själv när och var du stannar utmed vägen. I biljetten ingår att slussa i 200 år gamla slussar, glida fram i fem knop och njuta av att åka båt genom Sverige. Du väljer själv i vilka av våra 21 gästhamnar du övernattar, och 5 nätter i varje gästhamn du passerar ingår i kanalavgiften.

Den här säsongen passar bäst för dig som har gott om tid och gärna njuter av att ta dagen som den kommer. Hela resan från Sjötorp till Mem, eller tvärtom, tar cirka 6-8 dagar.

Flera båtar i sluss

För- och eftersäsong

I början och slutet av sommaren är det för- respektive eftersäsong på Göta kanal. Då reser alla båtar i konvoj enligt en fast färdplan, och biljetter måste bokas online 5 dagar i förväg.

Konvojerna avgår cirka 3 dagar i veckan, och schema samt natthamnar är bestämda i förväg. Detta gör att priset är lägre och att transporten går snabbare än under högsäsongen. Från Sjötorp-Mem reser du på 5 dagar, samtidigt som du får uppleva Sveriges mest klassiska båtresa.

Vill du kunna välja startdag fritt, och få en ännu snabbare resa är biljetten Göta kanal Express det bästa valet. Du reser då Sjötorp-Mem på 3 dagar och har max en båt till i samma konvoj.

Några frågor får vi oftare än andra

Våra vanligaste frågor

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur en resa med din fritidsbåt på Göta kanal går till?
Du kanske vill veta maxhöjden för att kunna segla med din segelbåt, eller maxfarten för din nya motorbåt.
Eller så vill du kanske veta om vi har flera olika biljetter för fritidsbåtar på andra sträckor än Göteborg-Stockholm?

Det finns nästan hur mycket som helst att läsa för den som vill fördjupa sig innan resan på Göta kanal.

Läs mer...