Cykla Göta kanalleden

Oavsett om du cyklar på egen hand med egen cykel, hyr cykel hos någon av våra cykeluthyrare eller bokar ett cykelpaket är du lika välkommen till Göta kanal. Här har vi samlat information som kan komma bra till pass, både när du planerar din semester och när du är på plats här vid kanalen. 

Ett av de enklaste sätten att njuta av kanallivet är att cykla på den gamla dragvägen längs Göta kanal. Totalt har vi 87 km bilfri väg där du lätt kan välja en kortare cykeltur eller en längre cykelsemester. Titta på slussning, klappa kanalfåren eller njut av en picknick på kanalbanken medan båtarna sakta passerar.

Ni kan antingen ta med egen cykel eller hyra av någon av våra cykeluthyrare längs kanalen. Vill ni stanna längre än över dagen finns en mängd olika paket som inkluderar boende, mat och vissa även en båttur på kanalen. När ni rullar fram på dragvägarna passerar ni såväl sevärdheter som mysiga caféer och matställen. 

 

Hela ledkartan

 

Enklaste sättet att besöka Göta kanal

Paket & erbjudanden

Hösten är en behaglig tid att besöka Göta kanal, framför allt om man vill vandra eller cykla. När lugnet lägger sig och träden börjar skifta i rött, är det riktigt avkopplande att rulla fram i sakta mak längs dragvägarna. Kombinera det med ett bra boende och god mat, så har ni en riktigt bra start på hösten. 

Fler paket & erbjudanden

 

Familj tar rast på brygga

Enklaste sättet att semestra

Boka cykelpaket!

Längs Göta kanal finns en mängd olika paket som inkluderar boende, mat och vissa fall även en båttur på kanalen. Välj om ni vill cykla 2 eller 5 dagar, och om ni vill bo enklare eller med guldkant. 

Till cykelpaketen! 

 

Cykelbåtar

På flera ställen kan du åka med båt över sjöarna, istället för att cykla runt. 

Selected filters:

Hyr cykel! 

Här hittar du våra cykeluthyrare. På flera ställen kan du hämta och lämna cyklarna på olika platser. 

Selected filters:

Familjen Myhre på sina cyklar

På rull med familjen

Familjen Myhre hade egentligen tänkt vänta tills barnen blev äldre - men längtan efter att cykla längs Göta kanal blev för stor. Lösningen blev att göra en kortare tur.

Läs mer

Cykelfamiljen Tobias

Allt du behöver för resan

Planera din cykelsemester

 

Cykeltransport med allmänna kommunikationer

Vill du åka kollektivt tillbaka till startpunkten istället för att cykla, är det oftast möjligt men det kan vara begränsat om och när man får ta cykeln med sig på buss eller tåg. Kontakta SJVästtrafik eller Östgötatrafiken för aktuell information.