Hyrbåtar på Göta kanal

Kör själv, eller hyr en båt med skeppare

Att uppleva Göta kanal med egen båt är något som många drömmer om. Men vad göra man då om man inte har möjlighet att skaffa en egen båt? Har listar vi ett par olika varianter för dig som hellre hyr en båt, än kommer hit med en egen. Hos Göta Kanal Charter kan du välja mellan åtta olika båtar, varav tre är helt elektriska! Samtliga har hemmahamn i Motala, och därifrån kan du välja mellan tre olika rutter med olika svårighetsgrad. Vill du hellre prova på kanallivet utan att själv behöva vara skeppare, har S/Y Lizella kortare turer mellan Sjötorp och Lyrestad. Du som åker med får vara aktiv och hjälpa till med båtens tampar under resan samtidigt som du upplever det häftiga i att slussa. 

 

Hur fungerar det?

Börja med att läsa på om de olika alternativen nedan. När du bestämt om du vill hyra en båt att slussa på egen hand, eller om du hellre vill åka med en ansvarig skeppare bokar och betalar du enkelt online. Du får sedan all information du behöver i din bokningsbekräftelse, och kan börja räkna ned till en resa du sent kommer att glömma. 

Utsikt från bryggdäck på passagerarbåt

Vill du hellre åka med en passagerarbåt?

Vill du hellre ha bekvämligheten som kommer med en större passagerarbåt, och bara åka med under en dag eller kväll? Då finns ett antal olika turer att välja mellan längs hela Göta kanal. 

Dagsturer & kryssningar