Boka boende & ställplatser

Härlig vandring på Göta kanalleden

Alla årstider har verkligen sin charm längs med Göta kanal. Det är som att hela anläggningen är byggd för vandring, njutcykling och rekreation. Och även om farleden endast är öppen maj till september, är besöksmålet öppet året runt för den som söker lugn och vacker natur.

Under sommaren myllrar det av besökare längs flera av kanalens sträckor, men andra delar av året är det betydligt lugnare. Välj den årstid som passar dig bäst!

Längs vägen finns caféer, restauranger och boenden i alla olika prisklasser. Dessutom finns det ett flertal riktigt fina rastplatser, där det både går att äta medhavda mackor och grilla korv eller något annat gott medan man vilar benen. På vissa platser finns även vindskydd för den som vill sova under bar himmel. 

Är du en av dem som kommer lite längre ifrån, kan det vara bra att konsultera kartan för att se hur långt det passar att gå. Där finns också information om de olika rastplatserna och annat som kan vara bra att veta. 

Praktisk information

Vandringsguider 

Här hittar du guider för vandring längs de olika delsträckorna 

Sjötorp - Tåtorp 

Tåtorp - Sjötorp 

Berg - Borensberg

Borensberg - Berg 

Övernattning utomhus  

Tältning är tillåtet vid rastplatser, där det även finns torrtoa. Vid slussar och broar eller i våra gästhamnar är det inte tillåtet att tälta. I Västergötland finns ett flertal rastplatser med vindskydd och grillplats, och på Östgötasidan finns utöver en rastplats med vindskydd flera rastplatser med grillplats. 

 

Karta

Använd gärna vår cykelkarta, som fungerar bra även för vandring. Den finns att hämta hos turistbyråer och företag längs med Göta kanal. 

Till kartan

 

Familj på dragvägen i kvällssolen

 

En av hundratals upplevelser längs Göta kanal

En kort film om vandring

 

Vandring