Boka aktiviteter & upplevelser
Boka paketupplevelse
Köp kanalbiljett

Förläng din kanalresa

Gästhamnar nära Göta kanal

Det finns måna gästhamnar i sjöarna längs Göta kanal, både Vättern och Vänern kantas av mysiga orter och livliga hamnar att lägga till i. Här massor att se och uppleva för dig som går Göta kanal, men vill ta en paus från kanallivet för att få sträcka ut på mer öppet vatten.

I Vättern finns Vadstena, Askersund och Hjo på behändigt avstånd från kanalhamnarna Karlsborg och Motala. Vill du göra längre turer finns både Visingsö och Jönköping i södra delen av sjön. 

I Vänern har du inte långt in till Mariestad eller Otterbäcken i Gullspång när du lämnar Göta kanal i Sjötorp. Ska du ned mot Göteborg passerar du både Lidköping och Vänersborg på vägen mot Trollhätte kanal. De senare är dock väl värda ett besök även för dig som vänder i Vänern och går tillbaka på Göta kanal igen. 

 

Läs mer om sjöarna Vänern och Vättern

 

 

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur en resa med din fritidsbåt på Göta kanal går till?
Du kanske vill veta maxhöjden för att kunna segla med din segelbåt, eller maxfarten för din nya motorbåt.
Eller så vill du kanske veta om vi har flera olika biljetter för fritidsbåtar på andra sträckor än Göteborg-Stockholm? 
Det finns nästan hur mycket som helst att läsa för den som vill fördjupa sig
innan Göta kanal-resan

 

Boka här!           Läs mer...

 

miniresan

Prova på kanallivet!

För dig som vill prova på hur det är att resa på Göta kanal och kanske slussa för första gången, rekommenderar vi Miniresan.
Miniresan är ett specialerbjudande som går att boka under högsäsongen för fyra speciellt utvalda sträckor.
Förutom kanalresan tur- och retur, ingår 3 gästhamnsnätter i biljetten.

2 passbåtar möts i Söderköpings gästhamn

Miniresa Mem - Söderköping

I biljetten ingår resa tur och retur mellan Mem och Söderköping, samt 3 nätter i någon av gästhamnarna. Du får uppleva både stillheten i pittoreska Mem och folkvimlet i sommarstaden Söderköping. Längs vägen passerar du 3 olika slussar. Den här sträckan, som redan Baltzar von Platen kallade Göta kanals akilleshäl, har under senare år totalrenoverats med nya kanalbankar för att återställa det ursprungliga utseendet och funktionen.

Boka här!

2 segelbåtar framför Göta hotell

Miniresa Motala - Borensberg

I biljetten ingår resa tur och retur mellan Motala och Borensberg, samt 3 nätter i någon av gästhamnarna. Passa på att njuta av Motala som är en av kanalens största hamnar, den historiska miljön runt Gamla Motala Verkstad och Idylliska Borensberg. Längs vägen passerar du bland annat Göta kanals brantaste slusstrappa, Borenshult, med 5 slussar.

Boka här!

Evenemang vid kanalhamnen i Karlsborg

Miniresa Karlsborg - Vassbacken

I biljetten ingår resa tur och retur mellan Karlsborg och Vassbacken, samt 3 nätter i någon av gästhamnarna. Passa på att ta del av det härliga hamnlivet i Karlsborg med restauranger och caféer. Upplev sedan historiens vingslag i den gamla bruksorten Forsvik och den tysta idyllen vid Vassbacken. Längs vägen passerar du 2 slussar och 3 broar samt Lanthöjden, Göta kanals enda ö.

Boka här!

Segelbåt slussar i Sjötorp

Miniresa Sjötorp - Lyrestad

I biljetten ingår resa tur och retur mellan Sjötorp och Lyrestad, samt 3 nätter i någon av gästhamnarna. Passa på att ta del av det myller som kännetecknar Sjötorp under högsäsongen, med caféer, restauranger, försäljningsbodar och utställningen Göta kanal och sjöfarten. Njut sedan av lugnet i den idylliska hamnen i Lyrestad. Längs vägen passerar du 8 slussar och 2 broar.

Boka här!