Hajstorps skördemarknad

Evenemangshöst längs Göta kanal

Hösten innebär ofta tid för återhämtning och känns inte sällan mindre kravlös än sommaren och våren. Då passar det också perfekt att titta igenom Göta kanals evenemangskalender. Där det finns en rad olika upplevelser inom kultur, musik, och gastronomi och andra nöjen. Du kan hitta allt från spökvandringar och quizz till legobygge och afternoon tea. Här är en översikt över några av de mest spännande evenemangen som du kan njuta av denna höst.

 

Indockning i Sjötorp

Både i Sjötorp och Motala kan du bevittna indockningen av båtar för vinterförvaring. Det är en fascinerande process och en unik chans att se en annan sida av livet längs kanalen.

 

Lego och vandring

För de yngre besökarna, eller de som är unga i sinnet, erbjuder Swebrick en utställning av Lego-byggen på Flygvapenmuseum. Här kan du få se allt från maskiner till dockhus och flygplan! Young engineers finns också på plats och håller workshop för barn mellan 8 och 12 år.

 

Heliga Birgitta

I år är det 650 år sedan den heliga Birgitta, ett av Sveriges två kvinnliga helgon, dog i Rom. Det uppmärksammas med guidade vandringar till Birgittas udde den 7 oktober. Vill du inte följa med på någon av vandringarna, men ändå veta mer om Birgitta hålls en föreläsning på temat hos Svecia Travels i Motala den 11 oktober. 

 

Mat och dryck

Om du gillar livets goda i form av mat och dryck finns flera evenemang för dig. 13 oktober bjuder Norrkvarn Hotell & konferens in till ginprovning med passande tilltugg. Efter provningen serveras sedan en härlig varmrätt som avslutning på kvällen. 

I andra änden av Göta kanal, dukar Kanalmagasinet i Mem upp afternoon tea söndagarna 15:e och 29:e oktober. Då serveras snittar, ostar, scones och en höstig soppa. Dessutom finns såklart en hel del söta bakverk att njuta av till teet. 

 

Quiz och föreläsningar

För den kunskapstörstiga finns det quizkvällar på Pensionat Präsgården där det även serveras mat till quizzet .Och 25 oktober hålls en föreläsning om Motala Köping, som firar 100 år just i år. Det är en utmärkta möjlighet att lära sig något nytt och samtidigt ha roligt!

 

Höstlov & Halloween

Sista helgen i oktober är fylld med evenemang på flera platser längs Göta kanal. Det hålls höstmarknad och upplevelsevandringar i Madickens fotspår i Söderköping. I Sjötorp bjuds det in till Tyrolerafton på restaurang Kajutan och i Lyrestad hålls det spökvandring. 

 

Så, oavsett om du är intresserad av kultur, historia, mat eller bara vill njuta av den vackra naturen, finns det något för dig. Hösten är en härlig tid längs Göta kanal!

 

Vilket väljer du?

Hitta till evenemangen

Selected filters:

Läs mer

Mer inspiration från Göta kanal