Glamping

Camping med guldkant

 

Resebloggaren Annika Myhre (Resfredag) besökte under försommaren 2024 Göta kanal tillsammans med sitt tjejgäng för en härlig cykeltur i dagarna tre. En av nätterna spenderade de i ett av de många glampingtält som finns längs kanalen.

Glampingområdet i Sörby Gård drivs av Karin Sandstedt som nyligen landat i sina östgötska hemtrakter efter många år utomlands. Denna äventyrliga arkitekt och entreprenör har under sina resor världen över samlat både idéer och föremål för att skapa sitt eget lilla paradis längs Göta kanal. På gården finns åtta rymliga och ombonade glampingtält uppställda, vart och ett med sitt unika tema. De nybäddade sängarna i glampingtälten är bekväma och inredningen har Karin varsamt planerat in i minsta detalj. 

Glamping tält på Sörby Gård

Utöver glampingtälten finns också möjlighet att hyra bivacker, i det här fallet små triangelformade trähyddor. Bivackerna är liksom glampingtälten försedda med varsitt tema som genomsyrar både inredning och känsla - här kan du tillexempel kliva in i en japansk liten oas vackert inbäddad av grönska en bit från Göta kanal.

Bivack

Ett flertal toaletter och duschar finns att tillgå på gården och på morgonen serverades vi en generös frukost från Boställets vedungsbageri. Efter en skön natts sömn var vi sedan redo för att ge oss upp på cyklarna igen  - redo för nästa äventyr längs Göta kanal! 

Glamping

 

Här hittar du mer information om Sörby Gård och andra glampingar längs Göta kanal.

Selected filters: