Kusligt sken över Göta kanal

Höstlovsrys- och mys

Det börjar närma sig höstlov och halloween, och därmed är det många som är sugna på kusliga aktiviteter. Vi rekommenderar alla att ta en promenad längs Göta kanal en sen kväll när solen precis är på väg att gå ned. Trots att det är helt ofarligt, kan det kännas nog så kusligt när trädens skuggor börjar sträcka sig ut över det blanka mörka vattnet. Det är en helt annan upplevelse än den soliga sommardag vi oftast tänker på när vi tänker på Göta kanal. För den som hellre vill ha något mer arrangerat, finns det en hel del aktiviteter längs Göta kanal. En del av det är mer mysigt än rysligt, men kan absolut passa bra när det är höstlov. 

 

I Söderköping hålls sedvanlig höstmarknad på Korskullen, som därmed håller extra öppet 27-29 oktober kl. 10-17. Det är en mysig marknad med skördeprodukter, delikatesser och musik. Dessutom hålls en pumpautställning! I samband med höstmarknaden finns också möjlighet att gå på upplevelsevandring i Madickenfilmernas spår. Hör pigan Sofia berätta om alla de tokigheter som hittades på när Madicken kom till Söderköpings gator! Biljetterna bokas här.

 

På Motormuséet i Motala blir det riktigt rysligt under höstlovet! Rackarkonan, som var gift med Motalas bödelsdräng, har fått bekymmer med ett försvunnet spöke. Följ med på hennes irrande gång genom muséet där ni får möta spöken, gastar och annat oknytt. Det blir en spännande tur i två versioner, lite mindre otäck på dagen för alla barn men rejält skrämmande på kvällen. Läs mer och boka biljetter här.

 

Även i Lyrestad blir det en kuslig helg den 28 oktober. Då förvandlas skogen vid pulkabacken till något du nog aldrig varit med om tidigare. Kl. 18 startar rundan för lite yngre barn, och kl. 21 förvandlas allt till något ännu läskigare. Biljetter köps i förväg på Frejs Livs. Vågar ni komma?

Selected filters: