alla barns Göta kanalkompis

Säg hej till Grynet Grävling! 

Grynet Grävling är inte som alla andra grävlingar, hon är sju år och bor i ett mysigt litet gryt vid Göta kanal. Hela sitt liv har hon bott i den vackra naturen som omger kanalen med sina äventyrliga föräldrar som alltid har berättat sagor om de olika slussarna, båtarna och de vackra landskapen. Du känner snabbt igen henne på den blåa  keps hon alltid har på sig, en present från hennes morfar Göte Grävling.

 

Grynet är både nyfiken och äventyrlig!

När det kommer till allt som har med Göta kanal att göra, har Grynet en näst intill outtröttlig nyfikenhet. Hon älskar att utforska precis allt; oavsett om det handlar om att klättra i träd för att få en bättre utsikt över kanalen, ta en cykeltur på dragvägen eller att simma tillsammans med fiskarna. Dessutom är hon en väldigt snäll tjej och blir snabbt kompis med alla hon möter, framförallt med barn som besöker kanalen och tycker att den är lika spännande som hon gör. 

 

Grynet älskar båtar!

När en ny typ av båt passera på kanalen, blir Grynet alltid uppspelt. Hon fullkomligt älskar alla typer av båtar! Hemma på en hylla i grytet har hon en hel liten samling av handgjorda båtmodeller som hon täljt. Hon har en naturlig fallenhet för att lösa problem och hjälper ofta kanalens personal med diverse uppgifter, allt från att olja maskiner till att hitta förlorade föremål som har ramlat i vattnet. Ibland får hon till till och med hjälpa sina idoler slussvärdarna att slussa!  Varje kväll skriver hon ner alla fantastiska saker hon lärt sig och upplevt under dagen i sin lilla anteckningsbok.

Familj på brygga

Grynet tipsar!

Extra barnvänligt längs Göta kanal

Det finns massor av spännande saker att både se och göra längs Göta kanal, och en hel del gott att äta också förstås. Vem säger till exempel nej till glass i stora lass, eller våfflor med godis på? Här hittar du Grynets förslag på barnvänliga turer på kanalens östra respektive västra sida.

 

Barnvänligt!

Göte och Göta

Grynets morföräldrar

Göte & Göta Grävling

Göte och Göta Grävling, vars förfäder var med redan när kanalen byggdes, var tidigare legendariska figurer längs Göta kanal. Tyvärr lever de inte längre, men deras arv lever vidare genom Grynet. Det var Göte Grävling som gav Grynet den blå kepsen och hennes första båtmodell och hon bär deras minne med sig i alla äventyr hon tar sig för längs Göta kanal. Hon strävar alltid efter att vara lika modig, kunnig och vänlig som dem, och hon vill förmedla samma känsla av äventyr som de gjorde till alla de mötte.  

 

Måla och pyssla

Grynets målarbilder & pyssel

Vill du måla och pyssla med Grynet? Inga problem! 
Ladda ned målarbilder och pyssel gratis här nedan. 

Bokstäver till hitta orden

Hitta orden! 

Grynet har satt ihop några kluriga kanalord som du kan hjälpa henne att hitta. Perfekt sysselsättning när du väntar på glass eller slussning! 

 

Ladda ner!