Cykelsemester längs kanalen. Sveriges vackraste bilfria väg.

Ett av de enklaste sätten att njuta av kanallivet är att cykla på den gamla dragvägen längs Göta kanal. Totalt har vi 87 km bilfri väg där du lätt kan välja en kortare cykeltur eller en längre cykelsemester. Titta på slussning, klappa kanalfåren eller njut av en picknick på kanalbanken medan båtarna sakta passerar.

 

Ni kan antingen ta med egen cykel eller hyra av någon av våra, i dagsläget, sex cykeluthyrare längs kanalen. Vill ni stanna längre än över dagen finns en mängd olika paket som inkluderar boende, mat och vissa även en båttur på kanalen. När ni rullar fram på dragvägarna passerar ni såväl sevärdheter som mysiga caféer och matställen

 

Delar av dragvägen är dessutom en del av S:t Birgitta ways, den pilgrimsled som leder till Sveriges största pilgrimsdestination Vadstena och som blivit populär bland både vandrare och cyklister

Hitta ditt perfekta cykelpaket

Praktisk information inför din cykelsemester

Oavsett om du cyklar på egen hand med egen cykel, hyr cykel hos någon av våra cykeluthyrare eller bokar ett cykelpaket är du lika välkommen till Göta kanal. Här har vi samlat information som kan komma bra till pass, både när du planerar din semester och när du är på plats här vid kanalen. 

Läs och ladda ned våra cykelguider

Våra cykelguider innehåller intressant information om Göta kanal, slussarna och de sevärdheter du passerar. Välj guide beroende på var du startar din cykeltur. Du kan även ladda ned och skriva ut för att ta med på cyklingen!

Cykelsemester längs Göta kanal

Följ med på en cykeltur mellan Tåtorp och Sjötorp, och upplev lugnet och naturen längs den bilfria dragvägen.

Cykelsemester längs Göta kanal

Var vill du cykla?

En aktiv dag längs Göta kanal