göta kanalleden

Cykla hela leden: Sjötorp - Mem

Cykelbåt över Vättern

Boka din biljett genom att välja datum här nedan.
Par cyklar på Göta kanalleden

Problem längs leden

Om du upptäcker något problem längs leden, till exempel en skylt som saknas eller är felaktig, får du gärna rapportera in det till ledhuvudmannen.

På så sätt kan problemen åtgärdas och leden fortsätta att vara attraktiv för cyklister och andra besökare. Klicka på knappen för att komma till formuläret för felanmälan. 

Rapportera problem 

Njut av kanallivet på två hjul, längs ett av Sveriges största byggnadsverk. Följ båtarna när de glider fram, pausa för att klappa kanalfåren eller bada från en brygga.

Hela Göta kanal är som en svensk sommaridyll. Här kan du låta dig fascineras av båtar som lyfts och sänks av de stora vattenmassorna i slussarna, eller bara njuta av den avkopplande naturen. Du kan följa båtarna där de glider fram i 5 knop, stanna och klappa kanalfåren eller ta ett dopp från en brygga längs vägen. Unna dig att äta gott på restauranger och caféer och bo kanalnära på hotell, vandrarhem eller camping.

 

Göta kanalleden går från Sjötorp vid Sjön Vänern, till Mem vid Östersjön. Den är totalt 22 mil och uppdelad i 7 etapper som är mellan 15 och 56 km långa. För att du enkelt ska kunna hitta rätt, är den skyltad med rödvita skyltar från båda håll. Hälften av sträckan cyklar du på den bilfria kanalbanken och resten på mindre, asfalterade, landsvägar. Över några av sjöarna kan du dessutom åka cykelbåt.

 

Välkommen till ett av Sveriges största byggnadsverk och besöksmål!