En cykeltur med många valmöjligheter

Motala är en bra utgångspunkt för dig som vill cykla på Göta kanalledens östra sida. Hit går det bra att ta sig med både tåg och bil, och du som inte har egen cykel med dig kan enkelt hyra en. 

Börja gärna första dagen med lunch på någon av restaurangerna i hamnen där även cykeluthyrningen ligger. Är ni sugna på att hoppa upp i sadeln direkt, kan ni göra det och istället ta lunchstopp på Café Mallboden i G:a Motala Verkstad. Ni följer kanalen genom Motala och passerar det fascinerande gamla industriområdet som är starkt förknippat med kanalbygget. Vill ni veta mer om det, går in in på Kanalutställningen Från idé till verklighet som ligger i en av de gamla danspaviljongerna i verkstadsområdet.  

Stopp för spa

Ungefär halvvägs till Borensberg cyklar ni förbi infarten till Högby spa. Den som vill ha lite extra lyx under cykelturen, kan checka in här för dagspa under eftermiddagen innan ni cyklar vidare. Ett riktigt bra tips om du frågar oss! Vill ni inte cykla vidare, går det även bra att stanna över natten på hotellet här och cykla vidare dagen efter. 

Framme i Borensberg bor ni antingen på klassiska Göta hotell eller lite längre bort på Glasbrukets vandrarhem. Där finns också glampingtält att hyra. Middagen äts nästan bäst på Göta hotells veranda ut mot kanalen, oavsett vilket boende ni väljer. Har ni tänkt cykla vidare mot Berg, kan även Sörby glamping vara ett bra alternativ för övernattning. Då kan vi rekommendera att göra ett stopp hos Camardas italienska delikatesser på vägen, för att proviantera en riktigt passande glampingmiddag! 

Se och ladda ner turkarta

Cykla vidare, eller tillbaka - valet är ditt!

Ni har nu klarat etapp 4 av Göta kanalleden, som är 18 km, och dagen efter har ni flera valmöjligheter för att ta er vidare från Borensberg. Antingen cyklar ni samma väg tillbaka, eller så kan ni välja att avvika från den rödvita leden och cykla söder om sjön Boren tillbaka till Motala. Den vägen är cirka 20 km och mer trafikerad, så det valet passar bäst om ni är vuxna som cyklar. Det kan vara lite ont om matställen längs vägen, så även här passar en picknick från Camarda riktigt bra att ta med. 

Ta båten en del av vägen

Vill ni cykla längre än den här etappen, går det också bra att cykla vidare på etapp 5 av Göta kanalleden mot Berg. Den sträckan är cirka 20 km och går hela vägen längs den bilfria dragvägen. Väljer ni det här alternativet är Berg ett bra val för nästa övernattning. Ni kan sedan välja att vända och cykla tillbaka, eller ta båten M/S Wasa Lejon till Borensberg. 

Hitta till företagen

Planera & boka din cykelsemester

Här hittar du företagen som nämns i beskrivningen ovan, så att du enkelt kan boka din egen cykelupplevelse. 

Selected filters:

Hitta till företagen

För dig som vill fortsätta in till Berg

Selected filters: