göta kanalleden

Etapp 7: Asplången - Mem

Cykelbåt över Asplången

Boka din biljett genom att välja datum här nedan.
Par cyklar på Göta kanalleden

Problem längs leden

Om du upptäcker något problem längs leden, till exempel en skylt som saknas eller är felaktig, får du gärna rapportera in det till ledhuvudmannen.

På så sätt kan problemen åtgärdas och leden fortsätta att vara attraktiv för cyklister och andra besökare. Klicka på knappen för att komma till formuläret för felanmälan. 

Rapportera problem 

Etappen tar dig från Asplången till Mem vid Östersjön. På vägen cyklar du genom Söderköpings livliga kanalhamn där du hittar både restauranger och caféer. 

Etapp 7 av Göta kanal-leden tar dig från sjön Asplången till Mem vid Östersjön. Du följer hela tiden den grusade dragvägen, som förr användes av dragdjuren som drog båtar genom kanalen. Idag är den en cykelled som uppskattas av familjer då den saknar biltrafik, förutom vid väg E22 som du behöver korsa.  

 

Längs vägen passeras ett flertal slussar där du kan bevittna det spännande skådespelet av vatten som lyfter eller sänker båtarna på deras färd. Vid Vänneberga bro finns Jollas mysiga café med uteservering i trädgården till det gamla brovaktarhuset. Här finns även en cykelservicestation för den som behöver. 

I Söderköping finns ett stort antal caféer och restauranger, och både hotell och vandrarhem för övernattning. Här finns även Smultronstället, med sina kända glasskreationer.

 

I Mem slutar, eller börjar, Göta kanal-leden och här slussar båtarna ut i, eller in från, Östersjön. På Kanalmagasinet serveras både mat och fika, och de har även rum för den som vill stanna över natten.