göta kanalleden

Etapp 6: Berg - Asplången

Cykelbåt över Asplången

Boka din biljett genom att välja datum här nedan.
Par cyklar på Göta kanalleden

Problem längs leden

Om du upptäcker något problem längs leden, till exempel en skylt som saknas eller är felaktig, får du gärna rapportera in det till ledhuvudmannen.

På så sätt kan problemen åtgärdas och leden fortsätta att vara attraktiv för cyklister och andra besökare. Klicka på knappen för att komma till formuläret för felanmälan. 

Rapportera problem 

Etappen tar dig från Bergs slussar, genom Linköping, till sjön Asplången. Där du kan korsa med hjälpa av en cykelbåt eftersom det saknas bra väg för att passera sjön.

Göta kanal-ledens sjätte etapp börjar i välkända Bergs slussar. Där finns Göta kanals största slusstrappa, och området lockar varje år tusentals besökare. Därifrån cyklar du in mot Linköping, och tar dig på cykelvägar genom utkanten av staden vidare mot Norsholm. Vill du göra en avstickare inne i Linköping, finns all tänkbar service med restauranger, muséer, butiker och boenden. 

 

I Norsholm hittar du ett slusscafé och Kapten Bille´s, som både har vandrarhem, restaurang, minigolf samt kanoter för uthyrning. Därifrån cyklar du vidare på den grusade kanalbanken på södra sidan av kanalen. På vägen passerar du bland annat pittoreska Brådtom, där det finns café och boende i den gamla slussvaktarstugan. 

Framme vid Hulta sluss kan du åka cykelbåt, eftersom det saknas bra vägförbindelse förbi sjön Asplången. Båten trafikerar sjön under sommarhalvåret och biljetter bokas på www.gotakanal.se