Prova på kanalcykling!

För alla som vill testa på cykling längs Göta kanal utan att det blir allt för äventyrligt, rekommenderar vi sträckan Söderköping - Mem. Bäst passar den för er som kommer med egen bil och har egna cyklar med er. 

Det är en lagom dagstur att börja inne i Söderköping och cykla österut. Efter 5 km kommer ni till Mem, Göta kanals port mot Östersjön, och där gör ni stopp för lunch. Sedan kan ni i lugn och ro cykla tillbaka igen och ta god tid på er för att titta på båtar och slussar längs vägen.

Väl tillbaka i Söderköping, är det givet att ni unnar er en smarrig glass på Smultronstället - Sveriges största glassrestaurang! Ni kommer även ha tid över att leka i den roliga lekparken vid Söderköpings sluss och strosa runt i de mysiga kvarteren. Visste ni till exempel att det var här Madicken-filmerna spelades in? Har ni mycket ork kvar i benen efter att ha cyklat, kan ni även ta trapporna upp till utkiksplatsen uppe på Ramunderberget. Därifrån ser ni hela stan och lite till! 

 

Se och ladda ner turkarta

Stanna en dag extra!

När dagen går mot sitt slut finns flera restauranger att välja på i Kanalhamnen, och även ett flertal boenden för er som vill stanna över natten. Vi rekommenderar gärna mysiga Slussen Rum precis vid slussen, eller klassiska Söderköpings brunn som också har ett spa. 

Dagen efter är det perfekt att kliva ombord på någon av passagerarbåtarna som ligger i hamnen och följa med dem på en dagstur. På så sätt får ni uppleva kanalen både från vattnet och från land, och prova hur det är att slussa. Båtarna gör ett flertal olika turer, både kortare och lite längre. 

 

Grynet Grävling i en gul cirkel

En toppentur för barn, tycker Grynet!

Hitta till företagen

Planera & boka din cykelsemester

Här hittar du företagen som nämns i beskrivningen ovan, så att du enkelt kan boka din egen cykelupplevelse. 

Selected filters:

Hitta till företagen

För dig som vill stanna en dag extra

Selected filters: