Minisemester för familjer på cykel!

Det här är en riktigt bra tur för familjer som vill prova att cykla längs Göta kanal. Precis lagom med cykling och roliga äventyr längs vägen!

Börja dagen med att hämta ut era hyrcyklar Sjötorps cykeluthyrning. Här finns både vuxencyklar, barncyklar i flera storlekar och cykelkärror. Kommer ni en bit ifrån rekommenderar vi att ni börjar med lunch innan ni trampar iväg österut. 

Längs den bilfria dragvägen finns flera fina rastplatser som passar bra som fika- eller vätskestopp. Förhoppningsvis kommer det även några båtar som ni kan vinka till när ni sitter där och vilar benen. 

Bo i glampingtält - eller en stubbe!

Efter cirka 9 km kommer ni fram till Norrkvarn. Här ligger Norrqvarn Hotell & Konferens, som har flera spännande boendealternativ. Vad sägs om en natt i ett lyxigt glampingtält, eller en stubbe?

Barnens minikanal brukar snabbt bli en favorit för både stora och små. Här är vattnet 20 cm djupt och med lånade båtar kan barnen slussa genom Göta kanal i miniformat. På andra sidan kanalen, vid slussen, finns även en 500 meter lång kulturstig där historien om Norrkvarn berättas. Därifrån kan man även se kulverten som leder vatten under kanalen. 

Se och ladda ner turkarta

Fler äventyr nästa dag

Dagen efter kan ni vakna till i lugn och ro, och ändå hinna med lite mera lek i minikanalen innan ni cyklar tillbaka mot Sjötorp. När ni sedan kommer dit bör ni inte missa att gå upp på Kanal- och sjöfartsmuséet på ovanvåningen av Café Baltzar von Platen. Där berättas historien om Göta kanal och sjöfarten på Vänern, och i styrhytten på ett av de gamla fartygen kan man prova hur det kändes att vara kapten. 

Har ni fortfarande ork kvar i benen finns en lekpark nere vid Vänerstranden att leka av sig på, och den som vill kan ta ett dopp från den lilla stranden. Vill stanna ytterligare en dag kan ni antingen bo i någon av Kanalkrogens stugor, på vandrarhemmet Perssons i backen eller Pensionat Kajutan. 

Grynet Grävling

En toppentur för barn, tycker Grynet!

 

Hitta till företagen

Planera & boka din cykelsemester

Här hittar du företagen som nämns i beskrivningen ovan, så att du enkelt kan boka din egen cykelupplevelse. 

Selected filters:

Hitta till företagen

För dig som vill fortsätta in till Linköping

Selected filters: