Cykla östra delen av Göta kanalleden! 

Vill ni cykla östra delen av Göta kanalleden och kommer med bil, passar Norsholm bra som startpunkt. Härifrån når ni sedan både Söderköping och Mem, och får åka båt över sjön Asplången! 

Vill ni börja med en god lunch innan ni ger er iväg på ert cykeläventyr, gör ni förslagsvis det på Kapten Bille´s i Norsholm. Längs vägen finns sedan flera fina rastplatser för er som har med egen proviant. Det går också väldigt bra att stanna hos både Brådtoms slusscafé och Jolla Kafé och trädgård för förfriskningar. Framme vid sjön Asplången lastar ni cyklarna på cykelbåten och åker med över. Resan tar bara cirka 20 minuter, men kom ihåg att ni bör köpa biljetter i förväg för att vara säkra på att få plats på en avgång. 

Härliga Söderköping

Efter drygt 20 km kommer ni fram till Söderköping, som är en riktig sommarpärla. Sommartid myllrar det av människor här och det finns gott om både caféer och restauranger i Kanalhamnen. Har ni barn med er är ett stopp på Sveriges största glasscafé - Smultronstället ett måste. Annars kan ni med fördel välja någon av de andra restaurangerna. En av dem, Lock hop and barrel, har till och med ett eget microbryggeri! 

Vill ni stanna över natten i Söderköping, kan ni välja att bara cykla ut till Mem och vända. Annars rekommenderar vi att ni väljer Kanalmagasinet i Mem för övernattning och sover där innan ni vänder tillbaka västerut. 

Se och ladda ner turkarta

Cykla tillbaka, eller ta båten

Dagen efter kan ni välja att antingen cykla samma väg tillbaka, eller att ta båten. M/S Göta Lejon trafikerar sträckan Söderköping - Norsholm och det går alldeles utmärkt att boka plats för cyklar ombord. Väljer ni att göra det får ni uppleva Göta kanal och slussarna både från land och på vattnet. Det blir en helt unik upplevelse! 

Båtturen avgår från Kanalhamnen i Söderköping kl. 10 och tar cirka 4 timmar. Ni kommer alltså tillbaka till Norsholm på eftermiddagen, och kan välja om ni vill avsluta er cykeltur här eller cykla vidare mot Linköping och Berg. 

Grynet Grävling

En toppentur för barn, tycker Grynet!

Hitta till företagen

Planera & boka din cykelsemester

Här hittar du företagen som nämns i beskrivningen ovan, så att du enkelt kan boka din egen cykelupplevelse. 

Selected filters:

Hitta till företagen

För dig som vill fortsätta in till Linköping

Selected filters: