Mems gästhamn - porten österut
Mems gästhamn - porten österut
Mems gästhamn - porten österut
Mems gästhamn - porten österut
Mems gästhamn - porten österut

Mems gästhamn - porten österut

Mem är Göta kanals port mot Östersjön. Det här blir din första anhalt om du kommer österifrån, eller ett bra sista stopp innan du lämnar för att åka vidare.

Beskrivning

I Mem börjar kanaläventyret för båtfarare som kommer österifrån och här de möter sin första sluss på kanalresan. Det var också här som hela kanalbygget invigdes 1832 av Kung Karl XIV Johan. Det vackra hamnmagasinet är bevarat och restaurerat och inrymmer idag Kanalmagasinet Pensionat & Glamping som även har café och restaurang.

Gästhamnen ligger innanför Mems sluss och har med 25 gästhamnsplatser och 8 eluttag med 6A. Här ligger också gästhamnsservice med toaletter, duschar och tvättstuga. Utanför slussen finns en kaj av enklare modell där det går bra att övernatta i väntan på att checka in på kanalresan.Vid incheckning, lägger ni till båten vid kajen utanför slussen och går in på kanalkontoret där slussvärden hjälper er. Där får ni också informationsmaterial och servicekort som ger tillgång till gästhamnsservice.


Incheckning, högsäsong
Under högsäsong är det möjligt att köpa kanalbiljett på plats vid incheckning.


Incheckning , för- och eftersäsong
Under för- och eftersäsong ska kanalbiljetten och plats i konvoj bokas 5 dagar i förväg och kvitto eller bokningsbekräftelse visas upp för slussvärden vid ankomst.


På kanalkontoret finns även möjlighet att köpa båtsportskort, tampar, fendrar, kanallitteratur och andra souvenirer.
 • Prisinformation
  5 dygn i gästhamnen ingår för de båtar som köpt biljett för hela eller delsträcka av Göta kanal. För nätter utöver det, samt för båtar utan kanalbiljett, är kostnaden 255 kr/natt eller 1275 kr/vecka.
 • Länk till dokument
  Hamnkarta
 • Telefonnummer
  +46 (0)141-20 20 50
 • E-post
  info@gotakanal.se
 • Gästhamn
  Toalett Tvättstuga Dricksvatten
 • Förtöjning
  Y-bom Boj