Konstverket Rosa eko - inre eld
Konstverket Rosa eko - inre eld

Konstverket Rosa eko - inre eld

Konstverket Rosa eko - inre eld av Katarina Norling är en del av konstprojektet Visioner vid Vatten. Det ligger vid Norrkvarns slussområde på Göta kanals Västgötadel och invigdes 2012.

Beskrivning

Skulpturen är tillverkad i rosafärgad betong med utsmyckningar i olika färger och hot rod-likande flammor på toppen. Konstnären Katarina Norling beskriver själv sitt verk så här:
"Konstverket Rosa eko - inre eld är en portal som leder in i naturen. Men när Göta kanal är stilla kan man även se portalen och dess flammor och föremål spegla sig i vattnet. Då blir det en portal som leder rakt ner i vattnet."

Konstprojektet Visioner vid Vatten gör ordentliga avtryck längs Göta kanal sedan ett decennium tillbaka. Konsttävlingen resulterade i permanenta konstgestaltningar längs Göta kanal

Katarina Norling (1963-2019) utbildade sig vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm 1986-1991. Hon har ställt ut på gallerier och konsthallar både i Sverige och utomlands och arbetar även med scenografi, bokomslag och skriver texter. Hon har skapat många offentliga skulpturer, så som ”Bobos hjärta” vid SLU i Alnarp (1996), ”Inne i Björns rum” i Bergsjön, Göteborg (2005), ”Balladen om vaktchefen” vid kongresshallen i Visby (2008).