Hajstorp Slusscafé
Hajstorp Slusscafé
Hajstorp Slusscafé
Hajstorp Slusscafé
Hajstorp Slusscafé
Hajstorp Slusscafé

Hajstorp Slusscafé

Hajstorp Slusscafé & Vandrarhem, fika fairtrade i Hajstorp med utsikt över båtar som slussas upp och ner längs Göta kanal! Välkommen hit!

Beskrivning

Här hittar du kvalitet i form av närproducerat, ekologiskt och fairtrade. Caféet serverar Klings glass, smörgåsar, matiga pajer och kakor. Här finns ofta alternativ att välja på för den som är gluten och laktosintolerant. Under säsongen har vi även olika teman, så som Mors dags-tårtor, afternoon tea med mera. Vi ingår även i Retrovägen!

Från granngårdarna i närheten kommer grönsaker som sallad, tomater och gurkor. Kaffe och te dricker du i handdrejade muggar från Borreboda krukmakeri, och all keramik kan du även hitta i konceptbutiken Formcraft - butiken med hållbar formgivning, som ligger i Töreboda, endast 4 km bort.


Det finns mycket intressant att göra i Hajstorp under säsongen!
Hantverkarna kring kanalen har sommarutställning i magasinet, och här kan du köpa slöjd och hantverk av hög kvalitet. På övervåningen i magasinet finns utställningen "En bondefamiljs liv för hundra år sedan". Det är en utställning där barnen själva får prova på vävning och tälja sin egen barkbåt mm. Smedjan på andra sidan bron är öppen första onsdagen varje månad.

Hajstorps Slusscafé & Vandrarhem är en av Töreboda Turism certifierad Turistserviceplats. Här hittar du huvudbroschyrer över området, kartor samt kan få hjälp av kunnig personal med enklare frågor. I Skaraborg finns ett stort antal Turistserviceplatser. Du känner igen platserna genom det gröna auktorisationsmärket Turistserviceplats.