Butik med hållbar formgivning i Töreboda, Göta kanal

Butik med hållbar formgivning i Töreboda, Göta kanal

Här har Formcraft samlat konsthantverk och design som de älskar. Du hittar produkter som gör det lätt för dig att välja hållbar formgivning / design.

Beskrivning

Formcraft vill underlätta en mer hållbar livsstil både här i Skaraborg men även i resten av landet då vi också säljer i vår webshop. Hos oss hittar du till exempel ullkläder, kläder i ekologisk bomull, handdrejad keramik, produkter i bambu, rotting, produkter tillverkade av konsthantverkare, fair trade märkta varor och mycket mer.

Vi vill att du hos oss ska kunna shoppa både stort och smått, till vardag och till fest och genom att shoppa i unika butiker håller du både stad och landsbygd levande med en mångfald av varumärken, stora som små.

För oss är hållbar formgivning när produkterna går genom tiden – tidlösa - är tillverkade i hållbara material och / eller hållbart med hänsyn till de som tillverkar – rättvishandel. Funktionella produkter och produkter som vill bevara kultur och tradition.

Vi tror också på en långsiktig och hållbar framtid för handeln därför har vi sällan säsongsrea. Handel har funnits i tusentals år och även hantverk – detta kommer inte gå ur tiden. Därför måste vårt sätt att ta hand om och älska våra ägodelar också utgå från tidlöshet och hållbarhet.

Vi värnar även om landsbygden och dess ekonomiska tillväxt, att man ska kunna leva och bo var man vill i vårt vackra land, till ett sådant samhälle hör butiker. Alldeles särskilt värnar vi om unika butiker med unika varumärken och just därför är vi också medlemmar i Unika butiker. Unika Butiker står för unik shopping hos oberoende butiker både på landsbygd och i stad – butiker som sticker ut med sina unika produkter, speciella kompetens eller på annat sätt är unika.

Formcraft ägs av Marianne Ljungström som är krukmakare och driver Borrebodakrukmakeri. I lokalen hittar ni även formgivaren Josefine med design studion Form - a nomad design studio och Fanny Gustafson, medicinsk massageterapeut.