Gästhamn Motala
Gästhamn Motala
Gästhamn Motala
Gästhamn Motala

Gästhamn Motala

Motala gästhamn är en av Göta kanals största och ligger vid inloppet från Vättern. Här finns Göta kanalbolags huvudkontor och Motala Motormuseum, samt ett flertal restauranger och caféer. Inom gångavstånd finns även Motala centrum med restauranger, livsmedelsbutik och andra butiker.

Beskrivning

Motala gästhamn är en av kanalens största med ett 45-tal gästplatser. Under säsongen 2023 har delar av bryggorna dock behövt kortas av på grund av Vätterns låga vattenstånd. Antalet platser är därför endast 29 st den här säsongen.

I hamnen ligger Göta kanalbolags huvudkontor och Motala Motormuseum med ca 170.000 besökare per år. Här finns flera caféer och restauranger samt sommarbodar med försäljning och cykeluthyrning. Motala centrum med service och butiker ligger ett stenkast bort. Utöver detta är Motala hamn hemmahamn för M/S Kung Sverker som gör turer på Göta kanal och kvällskryssningar på Vättern med musik.

För dig som inte har Göta kanal-biljett betalas hamnavgiften under högsäsong till slussvärden i det lilla gula Kanalkontoret på södra sidan av bron. Det är bemannat kl. 9-18 varje dag. Övrig tid betalas avgiften på Hamnkrogen, som ligger precis i anslutning till gästhamnsservice.

 • Prisinformation
  5 dygn i gästhamnen ingår för de båtar som köpt biljett för hela eller delsträcka av Göta kanal. För nätter utöver det, samt för båtar utan kanalbiljett, är kostnaden 240 kr/natt eller 1200 kr/vecka.

  Avgiften betalas till slussvärden i Kanalkontoret. Utanför kanalens öppettider betalas hamnavgiften till Hamnkrogen, som då även tillhandahåller servicekort för gästhamnen.
 • Länk till dokument
  www.gotakanal.se/motala-hamnkarta
 • Telefonnummer
  0141-20 20 50
 • E-post
  info@gotakanal.se
 • Gästhamn
  Återvinningsstation Toalett Tvättstuga Drivmedel Latrinvask Septitankstömning Dricksvatten
 • Förtöjning
  Y-bom Långsides