Gästhamn Mem
Gästhamn Mem
Gästhamn Mem
Gästhamn Mem
Gästhamn Mem

Gästhamn Mem

Mem är porten till Göta kanal från Östersjön. Här börjar kanaläventyret och båtfarare som kommer österifrån och här de möter sin första sluss på kanalresan. Det var här som hela kanalbygget invigdes 1832 av Kung Karl XIV Johan. Det vackra hamnmagasinet är bevarat och restaurerat och inrymmer idag café och vandrarhem.

För att checka in i Göta kanal, lägger ni först till båten vid väntbryggan utanför och går in till slussvärden på Kanalkontoret.


Beskrivning

Mem är porten till Göta kanal, sett från Östersjön. Det var här som hela kanalbygget invigdes 1832 av Kung Karl XIV Johan. Det vackra hamnmagasinet är bevarat och restaurerat och inrymmer idag café och vandrarhem.

För att checka in i Göta kanal, lägger ni till båten vid väntbryggan utanför och går in till slussvärden på Kanalkontoret. Under högsäsong är det möjligt att köpa kanalbiljett på plats vid incheckning. Under för- och eftersäsong ska kanalbiljetten och plats i konvoj bokas 5 dagar i förväg och kvitto eller bokningsbekräftelse visas upp för slussvärden vid ankomst. På kanalkontoret finns även möjlighet att köpa båtsportskort, tampar, fendrar, kanallitteratur och andra souvenirer.

Observera att gästhamnen ligger innanför slussen och att väntbryggan utanför är av enklare modell. Det finns således inte tillgång till gästhamnsservice förrän ni checkat in i Göta kanal. Dock finns 14 eluttag på kajen utanför slussen.