Slussvärdar Bergs slussar

Vi söker en positiv och driven säsongsansvarig

Vi letar efter en ny kollega, och erbjuder nu möjligheten att söka heltidsarbete som ansvarig för säsongsteamet på Göta kanal. Vill du ha ett roligt och mycket omväxlande jobb där du arbetar självständigt på egen hand eller i grupp, ska du söka så snart som möjligt. Du kan få en otroligt vacker arbetsplats, som dessutom är ett av Sveriges mest attraktiva besöksmål. 

Tjänsten ingår i vårt marknadsteam som är placerat i Motala. I gruppen ingår idag tre koordinatorer med olika inriktningar, två destinationsutvecklare samt vår marknads- och kommuniktaionschef. Under säsong utökas gruppen med arbetsledare och slussvärdar, ca 100 personer. 

 

I arbetsuppgifterna ingår

 • Administration av vår säsongspersonal med schemaläggning och bemanning
 • Medverkan i rekryteringsprocesser
 • Planering utbildningar
 • Arbetsledning av säsongspersonalen
 • Kommunikation med kund (telefonväxel, mail, beställningar etc) samt allmänna kontorsgöromål
 • Administration och beställning av produkter till våra kanalkontor
 • Projektarbete

 

Om dig

Vi söker dig som är van att ta ansvar, initiativ, och driva projekt. Du tycker det är kul att jobba med hög servicekänsla, ledarskap och att samarbeta med både interna och externa kontakter. Du ser möjligheter i det dagliga som ett sätt att utveckla och optimera vårt arbete. Att arbeta i team och hjälpas åt med både små och stora arbetsuppgifter är ett naturligt arbetssätt för dig. 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har någon eller flera av nedanstående kvalifikationer:

 • Relevant utbildning och erfarenhet från exempelvis projektledning, bemanning, personal/ rekrytering, schemaläggning och eller kundtjänst
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
 • Språkkunskaper i engelska och gärna tyska

Har du arbetslivserfarenhet från besöksnäring och/eller båtliv är det meriterande. 

 

Om ansökan

Skicka in din ansökan med CV och ett personligt brev om du vill bli en av oss som arbetar med varumärket Göta kanal och ser till att våra besökare trivs. Ansökning och urval sker löpande och sista ansökningsdag är 2024-02-07 och görs till e-post jobb@gotakanal.se. Tillträde sker enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.  

 

Kontaktpersoner

Har du några frågor är du varmt välkommen att ringa oss:

 • Marknads- och kommunikationschef Magnus Hollwin, 0141-20 20 57 
 • Ekonomi- och HR-chef Maria Elken Person, 0141-20 20 63

 

Om AB Göta kanalbolag

Göta kanal är Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk och ett besöksmål med mer än 3 miljoner besökare per år. Göta kanal är 190 km lång och sträcker sig mellan Mem vid Östersjön och Sjötorp vid Vänern. AB Göta kanalbolag ägs av staten och vårt huvuduppdrag är att bevara och utveckla Göta kanal samt att skapa förutsättningar för turism på och längs kanalen. Vi är 27 åretruntanställda samt ca 100 säsongsanställda. Huvudkontoret finns i Motala.

Vår vision är att kärleken till kanalen, intresset för vår historia och behovet av en hållbar framtid gör att Göta kanal har en plats i allas hjärtan. Vår värdegrund bygger på mod, omtanke och hållbarhet och genomsyrar allt vi gör. Du kan läsa mer om oss på www.gotakanal.se.

 

slussning på Göta kanal