Ta hem din nya båt via Göta kanal!

Har du köpt en fritidsbåt som du behöver ta hem till din hemmahamn? Vi får ofta förfrågningar från personer som köpt motor- eller segelbåt hos någon båtförsäljare i Stockholm och vill ta hem båten till Göteborg. Eller tvärtom, har köpt ny båt hos en båthandlare i Göteborg men vill transportera den hem till Stockholm. Genom att transportera båten på Göta kanal, kan du kombinera nytta med nöje. Det blir semester och transport i ett. Mycket roligare än att frakta båten på en trailer!

 

Du väljer mellan att åka på för- eller eftersäsong enligt en fast färdplan, och på så sätt komma från östkusten till västkusten på ganska kort tid. Eller så reser du under högsäsongen när du kan glida fram i din egen takt och lära känna den nya båten i lugn och ro. Då kan du dessutom passa på att ta del av vad aktörerna längs kanalen har att erbjuda - det finns något för alla!

Två olika sätt att resa

Göta kanal har två olika säsonger och resorna fungerar lite olika beroende på vilken av dem du väljer. 

Våra vanligaste frågor

Vissa frågor får vi lite oftare än andra. Här hittar du svaren. 

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om hur en resa med din fritidsbåt på Göta kanal går till? Du kanske vill veta maxhöjden för att kunna segla med din segelbåt, eller maxfarten för din nya motorbåt. Eller så vill du kanske veta om vi har flera olika biljetter för fritidsbåtar på andra sträckor än Göteborg-Stockholm?

 

Det finns nästan hur mycket som helst att läsa för den som vill fördjupa sig innan du börjar transporten av din båt på Göta kanal.