Utsikt från bryggdäck på passagerarbåt

Drömkryssning på Göta kanal 2024

Att åka på en kryssning på Göta kanal är verkligen en drömresa.  När du kliver ombord är det som att gå in i en annan värld där tiden saktar in, till en behaglig lunk i 5 knop. De klassiska passagerarfartygen M/S Juno, M/S Diana och M/S Wilhelm Tham är byggda för att passa precis i Göta kanals slussar, och sedan 1869 har rederiet som äger dem hållit den klassiska rutten mellan Stockholm och Göteborg öppen. Nu är bokningen för 2024 års avgångar öppen för bokning.

Det är något visst med de stora vita passagerarfartygen där de majestätiskt glider fram på resan genom Sverige. Ombord speglar både inredning och atmosfär den tidsera under sent 1800-tal när de byggdes, när resor för nöjes skull var något helt nytt.  

Den klassiska resan går från Göteborg till Stockholm, eller vice versa, och finns i varianter på fyra eller sex dagar. Idag erbjuds även kortare kryssningar Mariestad – Norsholm på tre dagar eller Motala – Söderköping på två dagar. Det passar bra för den som vill testa på upplevelsen men inte har lika mycket tid. Gemensamt för alla resorna är att helpension, med frukost, lunch och middag, ingår.

Vägen är viktigare än målet under kryssningarna, och under resans gång görs flera olika strandhugg där det ges möjlighet att besöka historiska platser. Vid stoppen ges guidade turer på flera språk, men den som hellre vill det kan också välja att stanna på bryggdäck för en drink i lugn och ro.

Boka din drömresa här

Vilken kryssning väljer du?

Selected filters: