STF Norsholm Kapten Bille's Vandrarhem
STF Norsholm Kapten Bille's Vandrarhem
STF Norsholm Kapten Bille's Vandrarhem
STF Norsholm Kapten Bille's Vandrarhem

STF Norsholm Kapten Bille's Vandrarhem

Kapten Bille´s vid Norsholms sluss hittar du historisk miljö, rustika rum och en restaurang där passionen för mat med tradition och nytänkande står i fokus.

Beskrivning

Göta kanal med sina slussar är ett unikt svenskt byggnadsverk och slussen i Norsholm invigdes 1826. Här har många båtar av olika slag passerat genom tiderna. En av dessa var den ståtliga kanalbåten S/S Pallas, vars kapten hette Bille, och som alltid lät vissla i pipan när Norsholm närmade sig. Idag bär verksamheten stolt denne kaptens namn.

Det vackra röda hamnmagasinet som Kapten Bille´s huserar i uppfördes runt 1890-talet och ligger precis intill kanalen. Idag är magasinet varsamt renoverat och sjuder åter av liv. På bottenvåningen finns restaurangen där du bokstavligen sitter vid kanten på Göta kanal. När vädret tillåter flyttar serveringen hela vägen ut på det däcket som löper längst hela långsidan. Restaurangen är öppen året runt med varierande tider och är i sig en resa värd. På Kapten Bille´s kan du förvänta dig ett kök som får smaklökarna att jubla oavsett om du väljer traditionell husmanskost med twist eller en festmåltid. Här lagas allt givetvis från grunden och med stor kärlek till råvaran.

På andra våningen finns rummen som med sin rustika karaktär och breda fina golvtiljor minner om husets långa historia. På denna våning hittas även ett gästkök kombinerat med samlingslokal. Här finns gott om plats att umgås, spela spel och skapa minnen med vänner och familj.

Norsholm är en fridfull liten ort längst Göta kanal, mitt emellan Norrköping och Linköping i Östergötland. Trakten har mycket att uppleva, såväl på land som på vattnet. Varför inte hyra en kanot och paddla längst kanalen eller vandra i historiska spår. Gör en utflykt till någon av de närliggande städerna eller upplev vackra slottsmiljöer. Avstånden är korta. Efter en dags aktiviteter kan det vara skönt att njuta i den vedeldade bastun och avrunda med en minnesvärd upplevelse i restaurangen.

Varmt välkommen till Kapten Bille´s!

Syskonen Sigurdsson och Chef León

Boka STF Norsholm Kapten Bille's Vandrarhem