Kinda kanal

Gratis provtur på Kinda kanal

Kinda kanal är en idyllisk kanal där de 150-åriga handmanövrerade slussarna bevarats. I din Göta kanalbiljett ingår en prova-på-tur från Roxen in till centrala Linköping. Du får gratis tur- och returslussning i Nykvarns sluss och ett fritt dygn i gästhamnen i centrala Linköping.
(Erbjudandet gäller under ordinarie öppettider.)

Kinda kanal flyter stilla genom den fagra Östergyllen. Från eklandskapet och de vida slätterna i norr till den natursköna skogsbygden i söder. Sträckan är 43 distansminuter eller cirka 8 mil. Förr var kanalen viktig som transportled för bygden, för virke och vad jordbruket gav. Idag är den minst lika viktig för den som söker sköna naturupplevelser och avkoppling. I Kinda Kanal blir det sällan någon trängsel vare sig i slussar eller sjöar. Här finns möjlighet för alla att hitta sin ostörda badvik, fiskeplats eller smultronställe.

 

Nykvarns sluss

Nykvarns sluss är den första eller sista slussen på Kinda Kanal beroende på färdriktning, och har en nivåskillnad på 2,8 meter. Den är också förbindelsen mellan sjön Roxen/Göta Kanal och Stångån/Kinda Kanal.

 

Observera att Kinda kanal har andra maxmått för båtar än Göta kanal:

Längd            24,50 m
Bredd              4,50 m
Djup                1,50 m
Höjd                3,09 m (4,50 m fram till första slussen, med gångavstånd till Linköping city.)

 

Läs mer på kindakanal.se