Gästhamn Mem, Göta kanal

Norrköping

Mem är porten till Göta kanal från Östersjön. Här börjar kanaläventyret och båtfararen möter sin första sluss på kanalresan.

För att checka in i Göta kanal, lägger ni först till båten vid väntbryggan utanför och går in till slussvärden på Kanalkontoret. Under högsäsong är det möjligt att köpa kanalbiljett på plats vid incheckning. Under för- och eftersäsong ska kanalbiljetten och plats i konvoj bokas 5 dagar i förväg och kvitto eller bokningsbekräftelse visas upp för slussvärden vid ankomst.

På kanalkontoret finns även möjlighet att köpa båtsportskort, tampar, fendrar, kanallitteratur och andra souvenirer.

Observera att gästhamnen ligger innanför slussen och att väntbryggan utanför är av enklare modell. Det finns således inte tillgång till gästhamnsservice förrän ni checkat in i Göta kanal. 

Klicka här för att ladda ned gästhamnskarta för Mem.

Det var här i Mem som hela kanalbygget invigdes 1832 av Kung Karl XIV Johan. Det vackra hamnmagasinet är bevarat och restaurerat och inrymmer idag café och vandrarhem.

Boka

Kontaktinformation


Norrköping
Telefon: 0141-202050

E-post: info@gotakanal.se
Hemsida: www.gotakanal.se

Öppettider

Göta kanals öppettider 2022

Försäsong: 3 maj - 13 juni
Högsäsong: 14 juni - 15 augusti
Eftersäsong: 16 augusti - 30 september

Prisinformation

5 dygn i gästhamnen ingår för de båtar som köpt biljett för hela eller delsträcka av Göta kanal. För nätter utöver det, samt för båtar utan kanalbiljett, är kostnaden 225 kr/natt eller 1070 kr/vecka.

 

Fakta

I hamnen finns:
18 gästplatser 
22 eluttag 6A, 1 uttag 10A

Dricksvatten
WC
Dusch
Tvättmaskin
Septitankstömning

Förtöjning: bom + boj

 

 

Hitta hit