Sjötorp - Vänerns pärla

Sommaridyllen Sjötorp ligger där Göta kanal möter Vänern och är en plats som lockar tusentals turister varje år. Orten har flera hundra års historia av varvsverksamhet och fiske, vilket gör Sjötorp till en unik sevärdhet. Här kan du njuta av mysiga cykelvägar längs kanalen eller varför inte ta en utflykt på en Vänerslup ut på sjön. Orten är också ett perfekt val om du vill uppleva slussning på nära håll. Inom gångavstånd finns nämligen hela åtta slussar.

Caféer och restauranger i Sjötorp

Trots att Sjötorp bara har ett hundratal åretruntboenden finns flertalet alternativ om man är ute efter en god matbit. Här kan man avnjuta allt från en glass, till fika och middagar. Utöver de restauranger och caféer vi listar nedan, hittar ni också Restaurang Kajutan, Maltes Fisk, Perssons Glasscafé och Kanalkrogen.

Sevärdheter att göra och uppleva i Sjötorp

Under sommaren är utbudet på aktiviteter i Sjötorp brett. Mycket går att göra på egen hand och det mesta är dessutom gratis. Båtslussningen är en av ortens mest populära attraktioner och ett absolut måste om man besöker Sjötorp. Upplev när både små och stora båtar färdas genom slussarna. Utöver de aktiviteter vi listar nedanför, som passar stora som små finns i, eller i anslutning till, Sjötorp också tennisbana, vandringsleder, Surö bokskog, flera badplatser, en bastuflotte och en beachvolleybollbana.

Boende i Sjötorp – hotell, vandrarhem och ställplatser

I Sjötorp finns flera boendeformer att välja mellan. Allt från vandrarhem, campingstugor till privata stugor och pensionat. I centrum finns även ställplatser för husbilar. Det är med andra ord den perfekta orten att utgå sin semester ifrån om man vill uppleva så mycket som möjligt av Göta kanal och Vänern. I Sjötorp finns Sjötorps vandrarhem, Pensionat Kajutan, Kanalkrogens stugor och Jugesh Vandrarhem & Rum.