Borensberg – den lilla sjöstaden vid Göta kanal

Borensberg, som ligger intill sjön Boren, kallas för den lilla sjöstaden och är en drygt 700 år gammal ort. Här finns en av Göta kanals två handdrivna slussar som byggdes redan år 1820 med en fallhöjd på 0,2 meter. Den idylliska platsen erbjuder en avslappnad och romantisk atmosfär, vilket gör att många arrangerar sina bröllop just här.

Restauranger och caféer i Borensberg

I Borensberg kan du äta lokalproducerat i harmoniska miljöer. På Göta Hotell kan man avnjuta en afternoon tea med scones, smakfulla snittar och bakverk. I närheten av Brunneby Musteri ligger Restaurang Bettina som erbjuder färska råvaror på sin à la cartemeny.

Sevärdheter i Borensberg – att göra och uppleva

I den lilla sjöstaden kan du koppla av på riktigt och njuta av naturnära upplevelser som paddling och kräftjakt. Vill man tillbringa en dag på stranden så är Strandbadet det perfekta valet för både paret och barnfamiljen.

Officiella Partners Göta kanal i Borensberg

Boende i Borensberg – hotell och vandrarhem

I Borensberg finns det välkända Göta Hotell som byggdes redan år 1908. Det ligger precis intill Göta kanal och var en av inspelningsplatserna för kultfilmen Göta kanal. I STF Glasbruket kan man också hyra antingen ett rum eller en lägenhet i ett renoverat glasbruk.