Gästhamn Motala Verkstad
Gästhamn Motala Verkstad
Gästhamn Motala Verkstad
Gästhamn Motala Verkstad
Gästhamn Motala Verkstad

Gästhamn Motala Verkstad

Gästhamn i den vackra industrimiljön i Gamla Motala Verkstad. Kajen renoverades till säsongen 2021 och hamnen utökades då med nya platser och ett nytt servicehus. Resultatet är en fräsch hamn i fina kulturkvarter!

Beskrivning

Gästhamnen Motala verkstad ligger mitt i den vackra industrimiljön i Gamla Motala Verkstad. Kajen renoverades till säsongen 2021 och hamnen utökades då med nya platser och ett nytt servicehus. Resultatet är en fräsch hamn i fina kulturkvarter.

Här finns Motala industrimuseum som har öppet under högsäsong, och Göta kanals egen utställning Från idé till verklighet. I den senare är det fritt inträde för kanalfarare med Göta kanals servicekort, och kortläsare finns på dörren. Här finns dessutom en av kanalens tre torrdockor med möjlighet att lägga upp sin båt för vintern.

Intill ligger även Café Mallboden som är vitt kända för sina kreativa våffelkreationer. De serverar även mat och har fullständiga rättigheter. Dessutom arrangeras musik- och quizkvällar flera gånger i veckan under högsäsong.

Ett nytillskott i G:a Motala verkstad är Lokverkstan, en konsertarena med namnkunniga gäster. Se evenemangskalendern för aktuella konserter!