Cykelpaket Göta kanal 2 övernattningar Sjötorp

Cykla längs Göta kanal och Vänern. 54 km cykel. 2 övernattningar Sjötorp med 2 rätters middag. Vi rekommenderar- Perfekt för livsnjutare

“Sjötorp är ett gemytligt och vackert samhälle som visar sig från sin bästa sida under sommaren, med sitt läge precis vid Vänern och där Göta Kanal har sin början. Det finns badstrand och gott om restauranger och caféer. Att kunna erbjuda detta paket med 2 övernattningar i underbara Sjötorp gör oss på Sjötorps Cykeluthyrning oerhört stolta och vi hoppas på detta sätt att fler och fler kan upptäcka Sjötorp”
 
Cykla Göta kanal och njut under hela resan, detta är verkligen semester. Fantastisk mat och fint boende i Sjötorp med helpension. Allt under resan sker bara några meter från Göta kanal. Cyklarna är 3 växlade och cykelservice ingår om problem uppstår.
Detta är cykelpaketet för dig som verkligen vill njuta, lyxa till det med 2 x 2 rätters middag och må bra utmed Göta kanal.
 
Dag 1 (10 km)
 
Cyklarna hämtas ut från kl 09.00 i Sjötorp, vid Sjötorps Cykeluthyrning norr om kanalbron. Rekommenderad starttid är 10.00. Du cyklar sedan hela tiden utmed Göta kanal på den gamla dragvägen där hästar och oxar förr drog fram båtarna, och snart är det kanske dags att äta det medskickade goda lunchpaketet som hämtas ut från vår lokala fiskhandlare Maltes Fisk.
Efter 7 km cykling kommer du till Lyrestad och när du cyklat c.a 10 km når du fram till Norrkvarns slussområde med barnens minikanal och Göta kanal uppbyggt i miniatyr. Här är det bra läge att ta en paus och ta det lugnt vid kanalen och det är populärt för barn att leka i minikanalen och kolla på de stubbar och troll som finns i Norrkvarn. Om orken finns har du 4 km kvar till Hajstorp som är en av Göta kanals pärlor. Vid slussområdet ligger ett mysigt Café och det finns ett hantverksmagasin. Nu är det kanske dags att vända åter mot Sjötorp, passa på att stanna på de platser du ev. missade tidigare idag.
 
Framme i Sjötorp kan du ställa in cyklarna för kvällen och sedan få tillgång till rummet som ligger ett stenkast bort. Nu väntar en god och välförtjänt 2-rätters middag, middagen serveras på den lokala fiskrestaurang Perssons i Backen som ligger med utsikt över Vänern och Göta Kanal. Det serveras en 2-rätters specialmeny där den populäraste rätten är Fish and Chips på egenfiskad gös med löjromssås. Boendet är på Perssons i Backens Pensionat som ligger 75 meter från restaurangen och morgonen därpå serveras en god frukostbuffé.
 
Dag 2 (48 km)
Efter frukost hämtar du ut ett lunchpaket och vi rekommenderar att att du cyklar utmed Vänern som är en nationell cykelled. Här cyklar du längs Vänern där det finns gott om badställen. Efter cirka 12 km kommer du fram till Otterbäcken som är ett mysigt samhälle precis vid Vänerns kant. Här finns även en badstrand där det kan vara dags att äta den goda lunchen. När du sedan kommer tillbaka till Sjötorp kan det vara behagligt att strosa omkring i det pittoreska samhället innan det är dags för er 2-rätters middag.
 
Dag 3 (10 km)
Du har tillgång till cyklarna även denna dag och då kan det passa bra att besöka de pärlor du eventuellt missade igår. Utcheckning sker kl 11.00
 
Meny 2024
Dag 1
Lunchpaket: Varmrökt lax med potatissallad alt vegetariskt
Förrätt: Toast Skagen toppat med löjrom
Varmrätt: Fish and Chips med egenfångad Vänergös med löjromssås alt kyckling eller veg
Dag 2
Frukostbuffé
Luchpaket
Förrätt: Löjromspanacotta
Varmrätt: Dillslungad potatis med Vänergös och sandefjordsås alt kyckling eller veg.
Dag 3
Frukostbuffé

När du bokar detta erbjudande bor du på “Perssons i Backen”.

Hur många resenärer?

När vill du resa?

Build: 2024-04-29 15:22:53, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-9196.cbischannel-44619.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: supplierpackagedetails