Upplev Läckö slott,Götakanal & Karlsborgs Fästning

* Halvpension
* Hotellstandard
* Sveriges tre största Byggnadsverk
* 4-Övernattningar

Dag 1
Läckö Slott – Lidköping
På den första dag väntar en imponerande upplevelse vid Vänerns strand – Läckö slott, ett av Sveriges vackraste slott. Utforska slottets 700-åriga historia och låt dig fascineras av de unikt bevarade barocksalarna. Låt dig fängslas av berättelserna om Magnus Gabriel de la Gardie, som tog över slottet vid bara 30 års ålder. En annan pärla du inte får missa är Lilla Slottsträdgården som blomstrar i närheten av slottet. Denna trädgård, som blommar vid slottet, är enastående och helt oemotståndlig. Med sin miljömässigt hållbara design, olika nivåer, färger och blommor, omgiven av höga vita stenmurar, kommer du att förlora dig själv i dess förtrollande skönhet. Är du hungrig kan du passa på att äta lunch på Hvita Hjorten i Victoriahuset.Läckö Slott är alltid spännande och sätter fart på fantasin. Speciellt om barnen följer med på något av de fyra slottsäventyren, där de får uppleva allt från en rolig skattjakt till läskiga Läckö.
Dagens tips:
– På Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset intill Läckö Slott kan besökarna studera insekter, stå öga mot öga med trollsländans larver och följa med på en naturjakt.- För fika och lunch ligger Hvita Hjorten och Café Stallet precis vid slottsvallen, med en fantastisk utsikt över Vänern. Njut av en förstklassig måltid med närproducerade råvaror och grönsaker, frukt, bär och örter från Lilla slottsträdgården. Logi och en tre-rätters middag väntar på Lidköpings Stadshotell.

DAG 2
Lidköping – Kinnekulle – Töreboda
Dagens slutmål är Töreboda som ligger utmed Göta kanal. men innan dess ska ni passera Kinnekulle.
KINNEKULLE – det blommande berget
Lokalt kallar vi det för ”det blommande berget”. Här hittar du massor av ovanliga arter! Här finns också storslagna vyer och magisk natur. Åk och utforska det 306 meter höga platåberget!
När Carl von Linné besökte detta 306 meter höga platåberg på 1700-talet lovordade han det och räknade Kinnekulle till de märkligaste platserna i riket. Berget utsågs också nyligen till en av Sveriges vackraste platser av tidningen Sveriges Naturs läsare. Den unika geologiska sammansättningen ger området dess särprägel och ger upphov till en rad sällsynta växter, bland annat den attraktiva och läckra ramslöken och en mängd olika orkidéer. Kinnekulle har också en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till tidig medeltid, så du behöver inte åka långt för att upptäcka många kulturella och historiska sevärdheter. Ingen annanstans har en så tät koncentration av vackra medeltida kyrkor, och längs strandlinjen hittar du också pampiga herrgårdar och herrgårdar som du kan beskåda längs vägen.
Du kommer att bo på det hemtrevliga Pensionat Prästgården med all kommfort som ett hotell erbjuder. Middagarna serveras på Prästgårdens Trädgårdscafé, där du kan njuta av den vackra trädgården eller den mysiga familjerestaurangen, oavsett väder.
 
DAG 3
Töreboda -Sjötorp – Töreboda (cykeltur 40 km)
Upplev Göta kanal på ett helt nytt sätt med en underbar cykeltur från Töreboda till Sjötorp och tillbaka. Cykelvägarna längs kanalen är helt bilfria och tar dig nära vattnet, så du kan verkligen njuta av den fantastiska utsikten. Du kommer att passera flera charmiga platser längs vägen, perfekta för korta stopp. Under din cykeltur till Sjötorp kommer du att passera inte mindre än 16 imponerande slussar. I Sjötorp väntar en läcker lunch på Café Baltzar. Återvänd till Pensionat Prästgården för en avkopplande kväll och ännu en smakrik middag.
– Terräng: Väldigt lättcyklat längs den lilla bilfria grusvägen intill Göta kanal
– Dagens tips: Fika*, fika och mer fika! Om det är något som är bra med kanalen så är det alla caféer. Det är så roligt för de vuxna och barnen att titta på båtarna som går upp och ner i slussarna – och som det mesta är det ännu bättre med en bulle eller en glass i handen.

DAG 4
Töreboda – Karlsborg
I dag är det dags att bila till Karlsborg, en resa på ca 4 mil.
Denna dag bjuder på ett spännande besök på Karlsborgs fästning. Låt vår kunniga guide ta dig tillbaka i tiden till 1800-talet när fästningen spelade en viktig roll. Karlsborgs fästning är en av Sveriges största och mest välbevarade fästningar och har en fascinerande historia. Besök museet, Garnisonskyrkan och promenera längs stadsmuren, kanske ända ut till Vanäs fyr för en fantastisk utsikt. Från Karlsborg kan du även planera din nästa destination, oavsett om det är den snabbaste, kortaste eller mest natursköna vägen så se till att boka din Skaraborgsresa idag och upplev denna fantastiska fyrdagars äventyr genom historiska platser, naturskönhet och kulinariska läckerheter. Middag och logi på Hotell Wettern som ligger intill Vättern. Vi ser fram emot att välkomna dig på denna minnesvärda resa!
– Dagens tips:
Precis intill det kullerstenslagda fästningstorget hittar du försvarsrestaurangen Kastanjen. Här kan du äta din lunch i form av husmanskost alla veckans dagar.

DAG 5
Karlsborg
Idag är det er sista frukost på detta upplevelsepaket. Njut av dagen!

När du bokar detta erbjudande bor du på “Pensionat Prästgården”.

Hur många resenärer?

När vill du resa?

Build: 2024-06-07 14:54:16, Host: CBONLINEBOTS01, DB: o3.cbguide-9196.cbischannel-44619.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: supplierpackagedetails