Töreboda - där två världar möts

I Töreboda möts två världar. Här susar tågen fram på stambanan mellan Stockholm och Göteborg, och här passerar båtar i 5 knop på Göta kanal. Kanalen delar staden i en östlig och en västlig del som förbinds av flera broar. Dessutom finns här Sveriges minsta reguljära färja, Lina, som kör passagerare mellan stadens två delar.

Under sommaren är det enkelt att njuta kanalliv i Töreboda. Här finns både caféer och restauranger, och i gästhamnen är det full fart då ett par tusen båtar och flera passagerarbåtar passerar varje år. Vill du ha en lugnare upplevelse kan du ta dig lite utanför centralorten, till Tåtorp, Jonsboda eller Hajstorp, som alla är riktiga kanalidyller.

Caféer och restauranger i Töreboda

I Töreboda finns nästan allt du kan vilja äta under ditt besök, oavsett om du vill ta en mysig fika vid Göta kanal eller äta riktigt vällagad mat till lunch eller middag. Du hittar våra partners nedan, och utöver dem finns Tåtorps Café & logi en bit utanför Töreboda och ett flertal caféer och restauranger i själva centrum.  

Sevärdheter att göra och uppleva i Töreboda

Under sommaren finns mycket att se och göra i Töreboda. Att cykla eller vandra längs Göta kanal är väldigt populärt, och dessutom gratis om du kommer med egen cykel. Vill du hyra cyklar finns både traditionella och elcyklar att tillgå. Färjan Lina är förstås ett måste att uppleva och för den som vill åka en större båt går turer med M/S Bellevue till Lyrestad och Sjötorp. Dessutom finns en tempererad pool inne på Töreboda Camping som brukar vara väldigt uppskattad av semestrande barn. 

Boende i Töreboda – hotell, vandrarhem och ställplatser

I Töreboda finns alla tänkbara boendeformer att välja mellan. Allt från vandrarhem och stugor till camping och pensionat. Både i Hajstorp, Tåtorp och Jonsboda finns dessutom ställplatser för husbilar. Det är därför en riktigt bra plats att utgå ifrån för att uppleva allt som Göta kanal och Skaraborg har att erbjuda. Förutom nedanstående boenden finns bland annat Tåtorps Logi och vandrarhem, Jonsboda Camping och Töreboda Camping & bad.