Norrköping – den östgötska pärlan

Historien om Norrköping tar fart under 1600-talet när den holländske affärsmannen Louis de Geer bosatte sig i staden. Han grundade flertalet industrier, bland annat ett pappersbruk, en klädfabrik, ett vapenfaktori och ett skeppsvarv. Idag är det en av Sveriges största städer som är känt för sina gula spårvagnar och gamla industribyggnader. Här erbjuds allt från shopping och stadsliv till historievandringar och båtliv. Besök Löfstad slott för att få en historisk inblick eller varför inte ta en sväng längs den kända Södra Promenaden. Strax utanför staden kan du även uppleva Östgötaskärgården och utforska flera vackra öar via båt.

Restauranger och caféer i Norrköping

I Norrköping finns det ett stort utbud av restauranger och caféer. Strax utanför staden hittar du Kanalmagasinet i Mem som erbjuder en lokalproducerad meny. I samma byggnad finns också ett populärt café som serverar matigare fika. Några mil utanför Norrköping hittar du även Brådtom Slusscafé, ett lantligt och pittoreskt café som ligger precis intill Göta kanal. Här serveras lättare luncher, smörgåsar och glass med en fantastisk utsikt.

Sevärdheter i Norrköping – att göra och uppleva

I Norrköping kryllar det av saker att göra vilket betyder att du som besökare aldrig behöver uppleva en tråkig stund. Löfstad slott har anor från 1600-talet och erbjuder guidade rundvandringar för den historieintresserade. För den som vill uppleva mer av naturen erbjuder Norrköping flera vandringsleder. Testa att gå en sträcka längs Östgötaleden och upplev slättlandskap, djupa skogar och vacker utsikt över Östgötaskärgård.

Boende i Norrköping – vandrarhem och camping

Övernattningsalternativen i Norrköping är många. På vandrarhemmet Brådtom sluss kan du hyra små stugor längs Göta kanal. Det finns också möjlighet att campa med husbil, husvagn eller tält. Här får du som gäst uppleva en avslappnad och lantlig miljö. I Gästhamn Mem, som är porten in till Göta kanal från Östersjön, finns Kanalmagasinets pensionat som erbjuder allt från två till sex bäddar per rum.