Motala - Upplev Göta kanals huvudstad

År 1822 inrättade greven och amiralen Baltzar von Platen en mekanisk verkstad i Motala, vilket anses vara starten av Göta kanals uppkomst. Idag är staden en av kanalens största turistmål, där kanalfarare från flera delar av landet möts. Motala anses vara Göta kanals huvudstad och erbjuder det bästa av Östergötlands natur och kultur. Välj mellan natursköna och pulshöjande aktiviteter som cykel- och vandringleder eller varför inte en paddeltur på kanalen. Motala har även ett stort utbud av friluftsliv, matupplevelser och boenden som passar många olika besökare.

Restauranger och caféer i Motala

I Motala finns det ett stort och varierat utbud på restauranger och caféer. Vill man äta en finare middag med vännerna eller en mysig fika med familjen så finns det oerhört många matställen att välja på. På Hamnkrogen i Motala får gästerna njuta av ett fantastiskt urval av lyxigare maträtter. Berggrens Öltapp & Mat och Ubbes är andra alternativ. Är man sugen på en våffla så är Mallboden Café & Vandrarhem kanske det bästa stället att gå till. För den glassugne finns Hamnpiren Glassrestaurang & Bistro.

Sevärdheter i Motala – att göra och uppleva

I Göta kanals huvudstad är det enkelt att njuta av unik natur, friluftsliv, och sjöstadskänsla. I Motala kommun finns det hela 21 naturreservat och flertalet vandrings- och cykelleder för den aktiva besökaren. Är man ute efter vattennära upplevelser erbjuds vindsurfing i Varamobaden. För den historieintresserade kan ett besök på industri- och motormuseet vara ett bra tips. I Motala finns också kite- och vindsurfing, cykelleder, vandringsleder, Motala motormuseum, kulturverkstaden K-ringen, Borenshults slussar och Rundradiomuseet, bland mycket annat!

Boende i Motala – hotell och vandrarhem

I Motala finns boenden som uppfyller de flesta önskemål. Här kan du bo på hotell, värdshus och pensionat. Det finns även campingplatser och stugor för uthyrning. Under högsäsong brukar även många motalabor hyra ut sina hem och föreningslokaler. Nedan listas några av stadens bästa boendealternativ.