Forsvik - upplev industrihistoriska miljöer

Historien om Forsvik börjar drygt 600 år bakåt i tiden. Orten är känd för att vara en av Sveriges äldsta industriområden. Idag är det en av Göta kanals pärlor och erbjuder ett stort utbud av mat, aktiviteter och övernattningsalternativ. Här finns också kanalens äldsta sluss och Sveriges första järnbro. Upplev när båtarna slussas med en fallhöjd på 3,5 meter samtidigt som du strosar omkring bland Forsviks mysiga caféer. Glöm inte att besöka Forsviks Bruk för att ta del av ortens gedigna historia.

Restauranger och caféer i Forsvik

Forsvik erbjuder mysiga caféer och restauranger till gäster som är ute efter matupplevelser i vatten- och naturnära miljöer. Forsviks Café & Mat är beläget intill den gamla slussen och har en uteservering endast ett fåtal meter från Göta kanal. Här serveras det fika, glass, maträtter och belgiska våfflor.

Sevärdheter i Forsvik – att göra och uppleva

Eftersom Forsvik har en gedigen historia finns det en hel del sevärdheter att upptäcka. Besök Forsviks bruk och ta del av ortens industriarv. Här finns bland annat ett museum med utställningar och aktiviteter för hela familjen. Intill Göta kanals äldsta sluss hittar man Kanalbutiken 5 knop som säljer presenter och inredning i marint tema. Glöm inte att gå förbi konstverket Pålstek, en bronsskulptur skapad av konstnären Anna Tegeström Wolgers.

Boende i Forsvik – hotell, vandrarhem och ställplatser

I Forsvik finns boendeformer som passar de flesta. Checka in på Villa Göta som är ett nyrenoverat hotell som erbjuder rum med lyxig och harmonisk karaktär. På morgonkvisten serveras en ljuvlig frukostbuffé med utsikt över Göta kanal och slussen. Reser man med husbil eller husvagn finns det i Forsvik en ställplats för drygt 15 fordon. Den ligger bara ett fåtal meter från kanalbanken, vilket gör att man kan njuta av underbar utsikt.