Berg, Linköping – ett av Göta kanals mest populära resmål

Orten Berg utanför Linköping är kanske mest känd för sina slussar, som består av en slusstrappa och två dubbelslussar. Hit kommer varje år hundratusentals besökare från hela världen för att uppleva när båtar slussas genom kanalen. Orten erbjuder även flertalet aktiviteter. Upplev historiens vingslag genom ett besök vid Vreta kloster, som är ett benediktinskt nunnekloster från 1100-talet. Berg är också en perfekt plats för ett äventyr på sjön, då det dagligen avgår flera kanalkryssningar till närliggande öar och orter.

Restauranger och caféer i Berg och Linköping

Berg har ett gediget matutbud som passar den mest kräsna gästen. TK Burgers i Berg serverar hemmagjorda hamburgare gjorda av närproducerade råvaror. Matvagnen ligger i närheten av Vreta Kloster, där man också hittar klostrets eget ölbryggeri. Testa också Claudia’s Gastrobar och Glass som serverar maträtter från alla världens hörn. Här erbjuds det också magiska glasskreationer, frasiga våfflor och kaffespecialiteter som kaffe bombon.

Sevärdheter i Berg – att göra och uppleva

I Berg finns det ett brett utbud av spännande sevärdheter. Ta en tripp till Vreta Kloster och upplev ruinerna av Sveriges äldsta nunnekloster. Här kan man boka en guidad tur och få en inblick i hur nunnornas vardag såg ut under medeltiden. För den som vill uppleva en actionladdad tur på vatten finns det i Berg SUP-brädor att hyra. I orten avgår det även flera kanalkryssningar. Hoppa på M/S Wasa Lejon där du får uppleva de vackraste delarna av Göta kanal.

Officiella Partners Göta kanal i Berg och Linköping

Boende i Berg – hotell, vandrarhem och ställplatser

Berg har flera övernattningsalternativ som passar de flesta besökare. Testa glamping, en boendeform som erbjuder exklusiva tält med inslag av natur och lyx. Vill man hellre bo lite enklare finns det både vandrarhem och stugor vid Bergs slussar. Dessutom finns det ställplatser för husvagn och husbil i området som är tillgängliga via drop-in.