4 semestertrender 2021

Allt fler väljer att semestra i Sverige, det märks tydligt i Göta kanals bokningar som är fler än någonsin. Utöver båtgästerna väntas också fler turister komma via landvägen i år, för att nyttja kanalens cykel- och vandringsmöjligheter. Många svenskar planerar en semester på hemmaplan i sommar och intresset för en aktiv semester i naturen är stort.

Naturupplevelser på land och vatten 
Intresset för att cykla och vandra kortare och längre sträckor längs Göta kanal är stort, det syns inte minst på söktrafiken på gotakanal.se. Även intresset för att paddla kajak eller sup ökar och i år erbjuds uthyrning på fler ställen längs kanalen. För de som söker lugn erbjuder exempelvis Göta Hotell i Borensberg skogsbad där besökarna erbjuds skogspromenader för att få lugn och harmoni.

 

Båtsemester hetare än på länge
Under pandemiåret har allt fler svenskar fått upp intresset för båtsemester. Betydligt fler än vanligt har bokat biljett längs hela Göta kanal och inte bara för olika etapper. En ny gästhamn i Motala öppnar för att möta efterfrågan. Intresset för att hyra båt har också ökat enligt Göta kanal charter i Motala som i år även erbjuder tre eldrivna båtar.

 

Lyx och naturliv
Att uppleva naturen på ett bekvämt sätt väntas bli stort i år. Längs Göta kanal finns flera nya glampingställen – det vill säga exklusivt inredda campingtält – liksom lyxigare matställen och hotell såsom Söderköpings brunn och populära Norrqvarn i Lyrestad.

 

Skräddarsydda paketresor
Allt fler väljer skräddarsydda paketlösningar där olika aktiviteter kombineras, såsom att hyra cykel, vandra och bo på hotell. Nytt för i år är Svecia Travels färdiga paketresor för den som vill resa med egen bil utmed Göta kanal.