Pappas Pärlor längs kanalen

Den som promenerat runt i Motala kan knappast ha undgått att se Johan Karlgrens, mer känd som Pappas Pärlor, pixelkost. På de mest oväntade sätt skapar han fantasifulla konstverk av pärlor som både smälter in i miljön och får oss att se den med helt nya ögon. Och i området runt torrdockan, vid Göta kanal, sitter de extra tätt.

- Jag bor här och tycker att området är sjukt mysigt. Vatten är ju alltid trevligt, men här finns så mycket olika miljöer, både ruffighet och idyll, förklarar Johan Karlgren.

Det började med att han inte fick till någon bra white wall hemma för att kunna ta perfekta foton av sina pärlkreationer. Han tog då ut dem i trädgården och fotade, och blandningen blev så tacksam att han inte kunde låta bli att fortsätta fota dem utomhus.

- Jag gör gatukonst för att det är kul. Själv blir jag glad av att se folk som förvanskar verkligheten och gör att en blir förvånad. Eller egentligen, all konst i det offentliga rummet blir jag glad av, säger han.

För Johan är det viktigt att inte förstöra miljöerna. Därför limmar han inte och målar inte med färg som till exempel skulle förstöra en byggnad. Därför förändras utställningen hela tiden, när nya konstverk sätts upp, stjäls eller helt enkelt tas ner igen för att inte riskera att skräpa ner miljön.

- Jag tror att jag varit i vartenda hörn här i området. Men när jag ställer ut dem är de inte mina längre, då är de allas avslutar han.

 

Pappas 3 bästa pärlor längs Göta kanal

  1. Jag måste säga det. Vi är här hur ofta som helst med familjen.
  2. Vår lilla badplats, ett par hundra meter från torrdockan. Där finns ett träd med ett rep som man kan kasta sig ut i vattnet.
  3. Hela den gamla verkstadsmiljön.

Bonus: Alla Pokéstoppen, där hittar man mig ofta, konstaterar Johan Karlgren.

 

Vill du hitta fler tips har vi samlat dem alla här.