12 ställplatser du måste stanna på

När du känner för att ta en paus, njuta av naturen och ta en fika tycker vi du ska stanna till vid någon av dessa ställplatser!

1. Mem
I Mem hittar du en liten ställplats vackert beläget precis intill Göta kanal. Här är det inte långt till Kanalmagasinet för en glass eller varför inte kvällens middag? Platserna är begränsade, totalt 4 st, så var ute i god tid.


2. Söderköping
Här kan ni på nära håll studera kanalbåtarna som i rofylld takt glider förbi på kanalen, eller känna historiens vingslag på en promenad genom Söderköpings gator och gränder. Fina, rymliga platser för husbilar, husvagnar & tält. De gamla kanalbyggnaderna är omsorgsfullt renoverade till sanitetslokaler, reception samt vandrarhem.


3. Norsholm
Ställplatserna vid Göta kanal i Norsholm för husbilar ligger alldeles intill kanalen. Antalet platser är 14 och i varje plats ingår el och tillgång till dusch och toalett. För den som vill äta så ligger Kapten Bille's restaurang med fullständiga rättigheter precis runt hörnet. Ute på deras terrass kan du koppla av och njuta av lugnet vid Göta kanal.


4. Bergs slussar
Ställplatsen i Bergs slussar ligger i närheten av den stora slusstrappan och har 25 ställplatser. I Berg kan du besöka två nya utställningar som öppnar i maj 2016, spela minigolf eller bara njuta vid kanalen. Varför inte ta en bit mat och de närliggande restaurangerna?


5. Borensberg - kanalhamnen
Välkommen Årets Ställplats! 2015 utnämndes denna ställplats till årets plats av tidningen Husbil & Husvagn och vi lovar att den är precis så bra! 
Du har tillgång till en fräsch serviceanläggning med toaletter, duschar och tvättmöjligheter. Latrintömning samt färskvatten.


6. Borensberg - Glasbruket
I Borensberg, mellan Göta kanal och Motala Ström, ligger en ställplats som är väldigt mysig! Har du tid att stanna någon dag extra rekommenderar vi att du hyr en cykel och njuter av Göta kanal. Varför inte ta en sväng förbi Kungalunden där kungafamiljen planterade träd i början av 2000-talet?


 

7. Cafe Mallboden
Mellan den 200 år gamla torrdockan i Motala och den 200 år gamla Göta kanal ligger en liten ställplats. Här kan njuta av kanalbåtar som glider förbi, uppleva fantastisk kanalhistoria eller varför inte ta en fika i det närbelägna caféet


8. Forsvik
Här står du på första parkett med underbar utsikt över kanalområdet och kan njuta av båtlivet och slussning på nära håll. I Forsvik bor du 15 meter från kanalbanken.


9. Jonsboda
På Jonsboda Cafe & Camping kan du se båtar tuffa förbi samtidigt som du njuter av en god fika. 


10. Hajstorp
Hajstorp ligger mitt på sträckan emellan Sjötorp och Tåtorp. Ställplatsen drivs av Hajstorp Slusscafé & Vandrarhem som också erbjuder stugor, cykeluthyrning och en vedeldad bastu.


11. Norrkvarn
Ställplatsen i Norrqvarn är en av de mindre ställplatserna längs Göta kanal! Norrqvarn är ett besöksmål vid kanalen som blivit oerhört populärt, inte minst bland barnfamiljer. Här finns Barnens minikanal, Trollstubbar och Svampar som man kan övernatta i och en fantastiskt restaurang. Servicehus finns i hotellbyggnaden. Restaurangen har öppet varje dag under högsäsong juni, juli, augusti.


12. Sjötorp
Ställplatsen i Sjötorp drivs av Café Baltzar som är ett trivsamt café i det gamla varvsmagasinet mitt i Sjötorp samhälle. Caféet serverar kaffe och te, både enklare kakor och annorlunda bakverk samt matiga mackor av skilda slag. Ställplatserna är belägna nära kanalen och har en tillgång till en bra gästhamnsservice.