"Orginalpaketet" - 4-dagars cykelpaket
"Orginalpaketet" - 4-dagars cykelpaket
"Orginalpaketet" - 4-dagars cykelpaket
29 maj - 6 maj

"Orginalpaketet" - 4-dagars cykelpaket

Cykelpaket längs Göta kanal med fyra cykeldagar och tre övernattningar, totalt 146 km. Cykelpaketet startar och slutar i Sjötorp vid Vänern. I detta populära paket ingår cykel, mat och boende. Cykelsemester i Sverige med slussar, natur och kultur när den är som bäst!

Beskrivning

Dag 1 - Sjötorp-Wassbacken, 30 km
Ni börjar i Sjötorp där ni hämtar ut er cykel. Här får ni också ett gott lunchpaket att ta med er. Färden går alldeles utmed Göta kanal hela dagen. 16 slussar och ett flertal broar passeras på vägen fram till Wassbacken där middag serveras på restaurangen och övernattning i campingstuga väntar.

Dag 2 - Wassbacken-Karlsborg, 46 km
Efter frukosten fortsätter färden ytterligare några kilometer längs Göta kanal. Snart kommer ni till Tåtorp och sjön Viken som är kanalens högsta punkt. Här viker ni av från kanalbanken och cyklar söder om sjön Viken till Karlsborg. Vid Beatebergs kyrka är utsikten över sjön fantastisk. Här passar det bra att äta det medskickade lunchpaketet. Nästa övernattning blir på vandrarhemmet Gula Villan i Karlsborg. Middag serveras på en närliggande restaurang.

Dag 3 - Karlsborg-Jonsboda, 42 km
Dagens cykeltur tar er tillbaka norr om sjön Viken fram till mysiga Jonsboda vid kanalen, där middag och boende väntar. Lunchpaketet har ni med er och det finns många lämpliga ställen att rasta på längs vägen.

Dag 4 - Jonsboda-Sjötorp, 28 km
Den sista cykeldagen tar er från Jonsboda ner till Sjötorp igen. Ni cyklar längs Göta kanal och den fina cykelleden. Idag passerar ni Töreboda, Hajstorp och Norrqvarn. Fina kanalmiljöer som är värda ett stopp även på återfärden. I Sjötorp avslutas turen med en god lunch på restaurang Kajutan som ligger vackert, direkt vid slussarna.

Göta kanalhistoria
Göta kanal är ett av de största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige, invigningen var 1832. Baltzar Von Platen var kanalens stora byggherre. Kanalen sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Slätbaken och är 190 km lång och har 58 slussar. Av sträckan är 87 km grävd kanal. De mindre sjöarna man passerar på vägen utgör 103 km av kanalens längd.

I paketet ingår:
- Cykel 4 dgr och cykelservice
- 3 övernattningar på vandrarhem/stuga (4-bädd alt 2-bädd) inkl sänglinne o handduk
- 3 lunchpaket inkl. dryck
- 1 lunch (ej dryck)
- 3 middagar (ej dryck)
- 3 frukost
- karta och färdbeskrivning

Cyklarna är moderna 3-växlade damcyklar av hög kvalitet med cykelkorg och pakethållare.