Läckö slott och Karlsborgs fästning
Läckö slott och Karlsborgs fästning

Läckö slott och Karlsborgs fästning

Fyradagarspaket för dig som reser med egen bil eller cykel.

Beskrivning

DAG 1
Läckö Slott - Lidköping - Töreboda (biltur 10 mil)
Turen startar på Kållands ö med ett besök på Läckö Slott. På denna fyradagars Skaraborgsresa får ni uppleva unika natur- och kulturupplevelser. Här väntar en guidad tur på Läckö Slott. Slottet är en hänförande barockpärla, byggd på medeltida grund. Ända sedan 1298 har det stått en borg på klippan vid Vänern, omgiven av vatten. Efter detta hänförande historiska besök styr ni färden mot Töreboda och Göta kanal. På resan till Töreboda går färden över Kinnekulle. Kinnekulle är ett platåberg vid Vänerns sydöstra strand med en högsta höjd av 306 meter över havet. Storslagna vyer och magisk natur väntar er. I Töreboda checkar du in på Pensionat Prästgården och middagen serveras på Mandy´s Diner - en äkta amerikansk diner mitt i Töreboda nära Göta kanal. Här spelas rock´n´ roll musik i en skön 50-60-tals atmosfär.

DAG 2
Dag 2 Göta kanal Töreboda - Sjötorp- Töreboda (cykeltur 40 km)
Idag är det dags att uppleva och utforska Göta kanal ett av Sveriges största byggnadsverk och besöksmål. En cykeltur från Töreboda till Sjötorp tur & retur väntar. Här cyklar man på helt bilfria cykelvägar alldeles intill kanalkanten. På turen kommer man passera flera små mysiga platser väl värda att stanna till vid. Under cykelturen till Sjötorp passerar man inte mindre än 16 slussar. I Sjötorp serveras lunch på Café Baltzar och här ingår också ett besök på Göta kanalmuseét. Åter i Töreboda väntar en god middag och en skön säng.

DAG 3
Töreboda - Karlsborg (biltur 4 mil)
I dag är det dags att bila till Karlsborg, en resa på ca 4 mil. En mil innan Karlsborg ligger Forsvik som absolut är värt ett besök. I Forsvik kan ni bese Göta kanals äldsta sluss och göra ett besök på Forsviks Bruk. Här finns bruksjärnväg, historiska byggnader och spännande utställningar. Forsviks bruk har en 600 år lång historia och och här grundades Skaraborgs Fortsätt sedan till Karlsborg som än idag kallas Sveriges reservhuvudstad, det var här statens guldreserver skulle förvaras vid krig. Incheckning på Hotell Wetternm som ligger mellan sjön Vättern och Bottensjön. Strosa omkring i Karlsborg. Här är man alltid omringad av vatten. Både Vättern och Bottensjön ger Karlsborg dess speciella prägel och det är lätt att bli badsugen här.

DAG 4
Karlsborg
Idag väntar ett spännande besök på Kalsborgs fästning. Guiden tar er med på en resa tillbaka till 1800-talet.. Karlsborgs fästning står stabilt på Vanäs udde i Vättern som är en av de största och bäst bevarade fästningar i Sverige. Under 1800-talet planerades att Karlsborg skulle ha rollen som Sveriges reservhuvudstad och vara säte för kungahus, regering, riksdag och guldreserv i krigstider. Besök gärna museét, Garnisonskyrkan och vandra längs muren och gärna ut till Vanäs fyr. Från Karlsborg får ni se ut den snabbaste, kortaste eller längsta vägen till er nästa destination.

1 st Inträde Läckö Slott
2 st Hotellövernattningar Pensionat Prästgården, Töreboda del i dubbelrum
1 st Hotellövernattning Hotell Wettern, Karlsborg del i dubbelrum
3 st Middagar ( varmrätt) exkl dryck
2 st Lunch ( Hvita Hjorten Läckö slott & Cafe Baltzar i Sjötorp)
1 st Inträde Göta kanal museét, Sjötorp
1 st Inträde Guidad tur på Karlsborgs fästning
3 st Frukost
1 st Cykel 7-växlad inkl. cykelkorg från 8 år)
Medtag egen hjälm för bästa komfort och säkerhet samt av hygieniska skäl (covid-19)
1 st Cykelkarta
1 st Färdbeskrivning
Cykelservice gäller hyrda cyklar