Hyr båt på Göta kanal och upplev slussning och båtliv!
Hyr båt på Göta kanal och upplev slussning och båtliv!

Hyr båt på Göta kanal och upplev slussning och båtliv!

Hyr en båt och upptäck själv vad båtlivet längs Göta kanal har att erbjuda . Göta Kanal Charter vill göra er resa på egen hand till en minnesvärd upplevelse!

Totalsumman av att hyra båt hos Kanal Charter är båthyra + kanalbiljett, detta är specificerat vid slutbetalning.

Boka här

Beskrivning

Göta Kanal Charter har som ambition att göra er resa på Göta kanal och Kinda kanal till en fantastisk och minnesvärd upplevelse! Vi utformar rutterna, guidar och förevisar om sevärdheter längst er resa. Båtarnas storlek är från 7,6m – 12m och hyrs vanligast veckovis (lör-lör).


Läs mer om varje specifik båt på Läs mer via boka-knappen.

Er resa kommer att börja och sluta i Motala.


Ni kommer att välja på tre olika rutter: Grön, Blå eller Röd.

Grön rutt: Motala – Kinda – Motala. Gäller enbart för båtarna: Delphia Escape, Nano, Albin 25.

Blå rutt: Motala- Söderköping – Motala. Gäller för alla båtar, men framförallt för de elektriska båtarna Sigrid, Sophia och Caspian.

Röd rutt: Motala – Sjötorp – Motala. Gäller för alla båtar men kan rekommenderas vid en tvåveckors resa eller till den lite mer erfarne skepparen eller återkommande gäster. Rutten kräver att man korsar sjön Vättern.

Läs mer här: https://gotakanalcharter.se/rutter/.


Ni hämtar upp båten på lördag mellan kl: 12-14.00 och lämnar på lördag kl: 9.00. När ni kommer får ni en manual om hur allt fungerar ombord, manualen läser ni själva samtidigt som ni går igenom båten i lugn och ro. När ni är klara går vi tillsammans igenom båten och svarar på eventuella frågor, det brukar normalt ta ca: 20 min. Alla båtar lämnas ut samtidigt så det kan ta lite tid innan vi kommer till just din båt, men ingen panik, avresan är planerad att starta söndag morgon och nu kan ni ta det lugnt och börja njuta av semestern. Båtarna ligger i kanalen vid Motala Verkstad, här finns matbutiker, café och resturang på gångavstånd och det är ett perfekt läge att kunna provköra båten i lugn och ro. Vill ni komma dagen innan så finns det boenden bara ett par hundra meter från hamnen. Passar inte tiden för in och utlämning så kan det vara möjligt att ändra tid mot en extra avgift, hör i så fall av er i god tid så vi har en chans att planera för detta.


Det finns allmänna parkeringar i närheten av hamnen men dessa är inte skyltade långtidsparkeringar och gäller normalt sätt bara 24 tim. Vi kan erbjuda parkering i våran låsta båthall som ligger precis vid hamnen där ni hämtar upp båtarna. Det går bra att boka parkeringsplats när ni kommer. Hitta till oss: Bona Folkhögskola, Svarta gatan, 591 46 Motala.


Erfarenhet och kompetens

Av den anledningen kräver vi att du som hyr båt kan visa att du har någon form av nautisk kompetens och erfarenhet, där dokumenterad eller omvittnad erfarenhet smäller högre än ett papper som visar att du deltagit i kursverksamhet. Kraven kan skilja från båt till båt och även variera beroende på i vilka vatten seglatsen äger rum.


Försäkring

Alla båtar är helförsäkrade via Länsförsäkringar.

På alla våra hyrbåtar finns säkerhetsutrustning i form av flytvästar i standardstorlek (vi har ett litet antal udda storlekar, hör med oss, annars rekommenderar vi att ni tar med själva) samt första förband.

Båtarna är väl utrustade med GPS plotter och kartor för navigation.

Om ni känner er osäkra tveka inte att kontakta oss så hittar vi en lösning. Ingenting är viktigare än er säkerhet.


Har du mer specifika frågor om båtar, turerna, m.m. kontakta boka@kanalcharter.se.

Tänk på att Göta Kanal Charter har specialvillkor för sina båtar och det kan ni läsa mer om här: https://gotakanalcharter.se/general-conditions/